Rövidfilmek és szülinap a Toldiban


Toldi mozi

Magyarhangya üzeni, hogy:

Szeptemberben kezdődik az iskola, itt a szakma, diákság, kíváncsi néző megint Pesten.  A második félévet rögtön szeptember 1-jén a Toldi moziban 21:00 órakor rövidfilmpremierrel kezdjük.

Toldi mozi

Premierbemutatón a Csomagtartó című kisjátékfilm, Baranyi Gábor Benő rendezésében. A film érdekes műfaji kísérlet, a családi film, a thriller, a horror és a dráma műfajaiba tesz kirándulást. A filmben apa és fia moziba indulnak, de egy nő háza előtt kötnek ki, s az események váratlan fordulatot vesznek.

A Csomatartó mellett  levetítjük még a 180/100 a Legenda, az Ádám pincéje és a Kávéfőző c. rövidfilmeket is.  Vetítés után beszélgetés meghívott vendégeinkkel a kisjátékfilmesek mai helyzetéről, lehetőségeiről és hogy egyáltalán mi a szerepe a rövidfilmeknek. Vendégeink Muhi András producer, Ipacs Gergely, Vékes Csaba és  Baranyi Gábor Benő filmrendezők. Beszélgetés után pedig Tom Select és a Girls and mathematics játszik a Toldi kávézóban.

Részletesebb infók a kisfilmekről:

Csomagtartó
Rendezte: Baranyi Gábor Benő
Forgatókönyv: Gönye László
Fényképezte: Szőke Dániel
Főszereplők: Csukás Márton, Huszár Zsolt, Tóth Ildikó
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kyhnGhPe2qU
Facebook oldal: http://www.facebook.com/csomagtarto.kisjatekfilm

180/100
Írta és rendezte: Lőrincz Nándor és Nagy Bálint
Fényképezte: Nagy Bálint
Főszereplők: Kovács Lehel, Molnár Gusztáv, Tzafetás Benjámin, Téby Zita, Czecző Sándor
Leírás: Roli ideges típus, vérnyomása az egekben. Orvosi utasításra kap egy 24 órás vérnyomásmérő szerkezetet. Ezt a keserédes napot mutatja be a film, mérésről mérésre ugorva, melynek külön pikantériája, hogy Roli pont ezen a napon szembesül azzal, hogy tönkrement a párkapcsolata.
Részlet a filmből: http://videa.hu/videok/film-animacio/180-100-reszlet-kovacs-lehel-lorincz-nandor-NOqC7lBbJE9KD1bI
Facebook oldal: http://www.facebook.com/180per100

Legenda
Írta és rendezte: Szirmai Márton
Fényképezte: Pohárnok Gergely
Főszereplők: Tímár Éva, Kun Vilmos, Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Sági Luca
Leírás: Városi legenda a nyugdíjas tanárnőről, szerelemről, méltóságról.

Ádám pincéje
Írta és rendezte: Ipacs Gergely
Fényképezte: Hartung Dávid
Főszereplők: Hajduk Károly, Petrik Andrea, Nagy Zsolt
Leírás: Ádám a föld alá menekül a háború elől. Évek óta építi titkát a pincében, mikor egy napon beront hozzá a változást és veszélyt hozó Nő.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=h_XhoUdO0OQ
Facebook oldal: http://www.facebook.com/adamscellar

Kávéfőző
Rendezte: Vékes Csaba
Forgatókönyv: Gönye László
Operatőr: Petrik András
Főszereplők: Szirmai Melinda, Fekete Zsolt
Leírás: Jelenetek egy házasságból, főszerepben a kávéfőző.

Ugyancsak a Toldihoz kapcsolódik az alábbi hír, hiszen a mozi ezekben a napokban ünnepli 80. születésnapját:

Toldi 80 – Ünnepi vetítések és programok a Toldiban 2012. szeptember 8-án.

“Ez itt a nagyapám fejszéje. Apám új nyelet faragott bele, én meg a vasát cseréltem le…”

Épphogy hazaérkeznek az indián nyárba, kémlelik az eget, a naplementét és a Holdat, ahogy gömbölyödik. És bár mindegyik ugyanaz – akárhonnan nézik –, mégsem látják ugyanolyannak. Kicsit mi is így vagyunk a Toldival. Mi, akik itt dolgozunk, soha nem fogjuk tökéletlennek látni (mintha állandóan nyaralnánk), még akkor sem, ha tudjuk, min kell változtatni. A maga nyolcvan évével nem a legöregebb, és nem is a legpatinásabb. Ám falai közt mégis mindig újítók bújtak meg csendben…ilyen a Toldi.

Ennek a nyolcvan évnek örülünk! Ezeknek az éveknek, melyek nem múltak el nyomtalanul, még ha néha túl csendesek is voltak. Mindig mutatott utat, vagy ha tetszik: alternatívát.

Az ünnepi repertoár az idő nyomvonalán haladva az elmúlt évek sikereiből és emblematikus eseményeiből áll össze. Premier előtti vetítésekkel (Lawless, Your Sister’s Sister, Monsieur Lazhar), az Iparművészeti Egyetemen tanuló fiatalok munkáival (MOME kisfilmek), a magyar film utánpótlás-generációjának munkáival (SZFE kisfilmek), független filmesek kreációival (Inforg blokk) vagy az éppen harminc éve bemutatott ’Megáll az idő’ újra-premierjével várjuk a közönséget. Mindezek után egy laza csótányderbivel emeljük az ünnep fényét, majd saját zenéikkel végre, és a közízléssel szembefordulva Cadik, Mango és Minek teszi a dolgát hajnalig.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ezeket érdemes várni idén ősszel
Következő cikk Antal Nimród lerendezte a Metallicát

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .