Antal Nimród lerendezte a Metallicát


metallica 3D antal nimrod

A hétvégén befejeződtek Antal Nimród 3D-s Metallica-koncertfilmjének felvételei. A banda 2+1 koncertet adott Vancouverben, a harmadik show-t nem is jelentették be előre, csak az utolsó pillanatban mintegy grátiszként, mindössze 5 dolláros jegyárakkal. Az előadások persze elsősorban azt a célt szolgálták, hogy egy egyedülálló látványvilágot teremtsenek a színpadra, illetve a csarnokba, vagyis effektíve hogy rögzítsék a “The Full Arsenal” című filmet, és mondhatni másodlagos volt, hogy egyébként közönség is ül a lelátón, aki koncertre érkezett. Ez azonban nem felróható, hiszen minden rajongó tisztában volt vele, miben vesz részt – egyébként a jelenlévők szerint a Metallica történelmének egy fontos állomásában.

metallica 3D antal nimrod

A számos leállással és színpadi átrendeződéssel tarkított/húzott estéken a metálikonok koncertjeire bár eleve jellemző pirotechnika alkalmazása ezúttal jóval meghaladta a szokás mértéket (és minőséget), illetve minden látványeleme a három előadásnak egy kifejezetten erre az alkalomra tervezett eszköztár része volt. A csúcspont a Rolling Stone magazin szerint a One című dal volt, ahol óriási kivetítőkön menetelnek a katonák és szinte a csatamezőn érezzük magunkat.

És itt el is jutottunk oda, hogy miért fontos ez nekünk, azon túl, hogy a Metallica még mindig az egyik legkirályabb együttes: a koncertet és a belőle készülő filmet a magyar Antal Nimród rendezte/rendezi, akit a zenekar és menedzsmentje kért fel a feladatra. Korábban sem a Metallica, sem a rendező pályafutásában nem játszott különösebb szerepet a 3D technika, ennek ellenére alig van kétségünk a majdani végeredményt illetően. A banda legutóbb 2003-ban adott ki magáról videót, ám a Some Kind of Monster inkább a háttérmunkákat, a magánéletet, a problémákat pedzegette dokumentumfilm volt, míg a The Full Arsenal egy életre keltett metálkoncert, óriási hatásfokkal, gigalátvánnyal. Antal Nimród itthon a Kontrol című filmje után lett igazán népszerű, kiment Amerikába, ahol rendezett egy korrekt horrort (Az elhagyott szoba), egy közepes (A szállítmány, Laurence Fishburne és Jean Reno főszereplésével), valamint egy frenetikus akciófilmet (Ragadozók – Predators), utóbbit Robert Rodriguez produceri kezei alatt. Metallica: The Full Arsenal – várós!

A koncerten az alábbi dalok hangzottak el:

“Creeping Death”
“For Whom the Bell Tolls”
“Fuel”
“Ride the Lightning”
“One”
“Cyanide”
“The Memory Remains”
“Wherever I May Roam”
“Sad But True”
“Welcome Home (Sanitarium)”
” . . . And Justice for All”
“Fade to Black”
“Master of Puppets”
“Battery”
“Nothing Else Matters”
“Enter Sandman”
“Hit the Lights”
“Seek & Destroy”

forrás: http://www.rollingstone.com/music/news/metallica-brings-the-full-arsenal-3d-show-to-vancouver-20120828#ixzz24w0D8j4n

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Rövidfilmek és szülinap a Toldiban
Következő cikk Akik MÉG MINDIG kimaradtak az Expendablesből

1 Comment

  1. 2012. augusztus 29. szerda

    Ilyen cimmel nem lehet rossz!/Amúgy Go Gunners Go.Go.GO!/Büszke vagyok Antal Nimródra:)

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .