Kommunista szuperhősök – Coming Soon?


Baráth Katalin
Baráth Katalin balról a harmadik

Nem semmi ötlet nyerte a Budapest Film forgatókönyv-pályázatát, az első díjat Baráth Katalin Leninland című ötlete érdemelte ki, amelyben “kommunista szuperhősök” a központi karakterek. A szerző amúgy Szabados Igor álnéven adta be pályázatát, amely kb. 80 ötlet közül lett első. A szkript jelenleg fejlesztés alatt áll, a zsűriben részt vevő Lovas Balázs forgatókönyvíró szerint komoly esély van rá, hogy el is készüljön a film.

“Meglepett, hogy végül én nyertem, és nem egy populárisabb hangvételű darab – meséli Baráth Katalin. – Ez persze a szokatlanul megengedő pályázati kiírásnak is köszönhető, mert semmiféle műfajon belüli vagy kereskedelmi kikötésnek nem kellett eleget tenni, és annyira elborult lehettem, amennyire csak jól esett. Az is kellemes csalódás volt, hogy a második fordulós, 5 perces ún. pitch alkalmával milyen fogékonyak voltak a jelenlévő producerek az abszurd, olykor kifejezetten morbid elemekre (ugyanis három fordulója volt az áprilistól szeptemberig tartó versenynek, először a szinopszisnak, aztán az élőben előadott kedvcsináló összefoglalónak, végül a kész könyvnek kellett átvinni a lécet). Hogy mi lesz a sorsa a könyvnek, még nem tudom, én szeretnék belőle alaposan kiérlelt változatot készíteni, csakhogy ehhez idő kell és megfelelő filmes partner, márpedig ha az ember alapvetően nem filmes közegben dolgozik, nem egyszerű egyikre se szert tenni. De ez nem aggaszt most különösebben, pláne hogy nem ez az egyetlen filmötletem, amin töröm a fejem.”

A szerző privátban háromkötetes szerző (még privátabb-ban reklámszövegíró), az egyre népszerűbb Dávid Veron-kötetek írója. Idén harmadik krimije jelent meg az Agave kiadónál, A borostyán hárfa címmel, illetve nemrég kiadott egy ingyenesen letölthető novelláskötetet is különböző e-book formátumokban, kinek milyen cumója van a retikülben.

Baráth Katalin
Baráth Katalin balról a harmadik

 

Díjazottak:

I. helyezett: Szabados Igor alias Baráth Katalin – Leninland
II. helyezett:  Hegedűs Georgina – Új fiú
III. helyezett: Fekete Fruzsina és Horváth Áron – Minta apa
IV. helyezett: Barabás Dániel – A társulat

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Schwarzenegger iskolaköpenye, Clooney matekozik, Seagal és a biológia
Következő cikk Halloween Night Fest

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .