Különleges film készült a 30Y lemezéhez


fotó: Lékó Péter

Hamarosan bemutatják a Szentimentálom című filmet, amely minden tekintetben formabontó. A 30Y zenekar Szentimentálé lemezén szereplő dalok közül 12-höz filmetűdök is készültek. Ezekből állt össze az alkotás, amelyet Lévai Balázs rendezett. A rajongókat november 29-én 19 órától várják a fővárosi Átrium Film-Színházba, ahol nem csak a filmet tekinthetik meg, hanem éjfélig bulizhatnak is az együttessel.

30Y Foto LekoPeterweb
fotó: Lékó Péter

 – Augusztus végén négy napra leköltöztünk Orfűre, ott vettük fel az etűdöket. Szabad kezet kaptam a zenekartól, én választottam ki a Szentimentálé anyagból azt a 12 dalt, amelyekhez forgattunk – árulta el Lévai Balázs rendező. – A filmetűdöket egy laza történeti szál köti össze, így készült ez a kísérleti mű, amit nehéz lenne bármilyen klasszikus műfajba besorolni. Zenés hangulatfilm, amelyben a dalok a főszereplők. Sokat forgattunk éjszaka, mert a vetített képeknek fontos szerepük van a hangulatteremtésben, ettől is válik álomszerűvé az összhatás. Előfordult, hogy egyáltalán nem aludtunk éjjel. Tulajdonképpen mindenre vetítettünk, ami a kezünk ügyébe esett, sátorra, fákra, falra, turnébuszra, de a zenekar tagjaira is.”

A díszbemutatón nem csak a filmet tekinthetik meg az érdeklődők, az előadás után a Drum and Monkey kiadó jóvoltából dedikálást tartanak az együttes tagjai, majd éjfélig kedvenc lemezeiket pörgetik a lemezjátszón. A helyszínen – némi időutazás gyanánt – plakátkiállítást is tartanak, láthatóak lesznek az együttessel kapcsolatos, korábban megjelent falragaszok. A programra a jegyek elővételben 800, a helyszínen, a bemutató napján 1000 forintba kerülnek. A bemutatón – ami egyben a Szentimentálé lemezpremierje – az érdeklődők már kézbe vehetik az aznap megjelenő albumot. A zenekar CD-n, és egy speciális kóddal, digitálisan letölthető formátumban is kiadja a hanganyagot. Ezen kívül dupla bakeliten is megjelentetik, ám a gyártási procedúra ez esetben hosszabb, vagyis a fekete lemezek híveinek még várniuk kell kicsit, hogy hozzájussanak. Minden valószínűség szerint a fa alá már odakerülhet ez a változat is, a karácsony előtti napokban jut el az üzletekbe.

A 30Y korábban azt az újítást találta ki, hogy akik elővételben rendelik meg a lemezt, azok kedvezőbb áron juthatnak hozzá, ráadásul a nevük – társproducerként – felkerült a borítóra.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Főnix takaréklángon - Crippled Black Phoenix: No Sadness or Farewell
Következő cikk Pater Sparrow: 1 megosztva

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .