Zenei klipek – a sivatagban kocsikázós


scartisue2

Látszólag nem sokat lehet variálni vele. A zenekar tagjai egy autóban utaznak, mutatjuk őket belül elhelyezett kamerával, kívülről egy kísérő kocsiból filmezve, aztán valahová lehetőleg kifut a dolog. És nem egyszerűen autóban ülnek, de egy teremtett lélek nem jön velük szembe, mert leginkább sivatagban túráznak, s nyilván nem állhatnak meg, mert ez denevérország. Ez jó is, hiszen a semmiben vándorlás sokkal sejtelmesebbé teszi az egészet, meg a forgalommal sem kell megküzdeni a felvétel során. Kell azért, hogy valami történjen még a vezetés mellett, a Depeche Mode és az Astryd példájából látszik, hogy ez lehet valakivel/valamivel való találkozás, a RHCP törött, szakadt, égett tárgyak használatával színesítette a klipet, míg a Gorillaznál az üldöző Bruce Willis a hozzáadott érték. A sofőr a tükörbe néz-beállítás nyilván elmaradhatatlan elem.

Ne feledjétek, hogy nevezhetitek rock/metál/hörrr együttesetek videoklipjét a Gödör és a 1LikeRock KI MIT ZÚZ c. tehetségkutatójára! Az első fordulóra beérkezett jelentkezők kiléte ma vált publikussá, és itt már elindult a közönségszavazás, kik lépjenek fel élőben, illetve ki kerüljön be a fordulóból a döntőbe. Még három forduló van hátra, szóval nem maradtatok le semmiről, küldd el a zenekarod klipjének YouTube-linkjét a 1likerock@1music.hu e-mailcímre.

Red Hot Chilli Peppers: Scar Tissue

Könyeket csal a szemembe a mai napig ez a dal, a klipben meg külön tetszik, ahogy ahogy a gitáros egy törött nyakú Stratón imitálja a pengetést.

Depeche Mode: Dream On

A 2001-es comeback dala, Dave valami fénylényt követ a sivatagban, a többiek ülnek.

http://youtu.be/YDAXl05rJNQ

Astryd: Cat

Tulajdonképpen a heti témaválasztásom aktualitását a Realistic Crew-ból transzformálódott Astryd zenekar napokban kijött klipje adta, nálunk ugye nincs sivatag, de a lakatlan táj hatását azért sikerült megteremteni. A Dream On szereplőihez hasonlóan ők is belefutnak egy nem emberi lénybe. Zene tetszik?

Gorillaz: Stylo

Bruce Willis kergeti a sivatagban a Gorillaz nem is létező tagjait, filmes oldal szerkesztőjeként nem hagyhattam ki ezt sem.

Jamiroquay: Cosmic Girl

Máig furdal a lelkiismeret, hogy anno a Szigeten nem bírtam végigállni Jamiroquay koncertjét,  mert hát akivel voltam, csak ezért jött ki, de én nagyon untam. A sláger oké, de másfél-két órára engem ez nem köt le.

Audioslave: Show Me How To Live

És akkor lehet úgy is, ahogy az Audioslave csinálta, akik szinte komplett kisfilmet rittyentettek az ötlet köré, tehát jóval mozgalmasabb a klip világa, mint a fentieké, de a kiindulópontunk ugyanaz.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gyilkos Joe - kritika
Következő cikk Oscar előtt a legjobb videók!

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .