Friss hús – rövidfilmfesztivál


Friss hús - rövidfilmfesztivál a Toldiban

Friss hús - rövidfilmfesztivál a Toldiban

Március 28-29-én (csütörtök, péntek) a Toldi moziban Friss hús címmel rendez rövidfilmfesztivált a Daazo.com. Kicsit filmszemle helyett is filmszemle ez a két nap, hiszen a legújabb magyar rövidfilmeket láthatjuk majd nagyvásznon, az alkotókkal, minden bizonnyal jó hangulatban – mert az ilyen minifesztiválok általában ilyenek szoktak lenni. A jegyek nyilván blokkokra szólnak majd, 600 ft a tikett, két-három blokkot szerintem mi biztos bevállalunk, de lehet, hogy többet.

Mit fogunk látni?

Tulajdonképpen tényleg azokat a filmeket, amiket a szemlén néztünk volna, ha megrendezik, illetve úgy tudom, itt azért a minőség is kitétel volt, nem csak a meglét.  Így például láthatjuk azt a Körforgalom (Roundabout) c. filmet Nagypál Orsi rendezésében, ami arról lett híres, hogy megnézte Angelina Jolie és tetszett is neki. Az alkotás díjat is nyert az ominózus szarajevói fesztiválon.

Érdekesnek tűnik az Újratervezés is, Tóth Barnabás filmje, Pogány Judittal és Kovács Zsolttal a főszerepben. Úgy tűnik, ez végig egy autóban játszódik, ahol a házaspár épp egymás idegeire megy. A film elnyerte a Filmkritikusok díját idén.

Engem eléggé megmozgat így látatlanban a Kivégzés című Szőcs Petra-rövid. Ebben egy örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceaucescu-házaspár kivégzését. (?!) Ott van aztán a Prágai hétvége (r.: Szabó Szonja), amely sztorija (vidéki Ki Mit Tud, fődíj egy út Prágába) rögtön eszembe juttatta a Csinibabát, nyilván tévesen.

Egyelőre ennyi, nyilván mi is még sötétben tapogatózunk, de amint látunk valamit, szólunk, hogy mire érdemes jegyet venni!

Addig is alább a Friss hús fesztivál digitális műsorfüzete, az összes film címe és további infók pedig a fesztivál Facebook-oldalán, itt!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Péntek: metál
Következő cikk Croodék - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .