Koncertfilmek az Urániában


paul-mccartney-and-the-wings

Queen, Peter Gabriel, Paul McCartney, Aerosmith, Judas Priest és Robbie Williams stadionkoncertje költözik be a moziba ősszel.

Anno nagy tervem volt, hogy elkezdünk egy koncert-filmklubot, de egy szem Depeche Mode-ig jutottunk, az mondjuk fullhouse lett. Nem irigykedek a mostani rendezvényre, szerintem baromi jó, hogy végre elkezdtük ilyesmire is használni a mozikat, mert van rá igény és tényleg tud adni olyasmit az embereknek, amit nem lehet letölteni – brigád szinten végignézni egy koncertet nagyvásznon. Elsőre ha ódzkodsz is tőle, hogy hát mégsem lehet pogózni, mert ülsz egy széken – ne tedd. Persze, hogy más jellegű élmény, de tényleg baromi jó, próbáljátok ki!

Rögtön elsőre itt van Peter Gabriel (2013. augusztus 23. 19:00), akiről tudjuk, mennyit ad a vizuális megvalósításra. A New Blood – Live in London 2011 című cucc ráadásul 3D, és itt valószínűleg tényleg van értelme a térhatásnak!

Paul McCartney a Wings-érából köszön vissza, konkrétan 1975-ből, akkor rögzítették a később egyszerűen Rockshow (2013. szeptember 13. 19:00) címen megjelent koncertet, amiről nyilván Beatles-dalok sem hiányoznak.

paul-mccartney-and-the-wings

Az újkori pop-rock Robbie Williams jelenleg is tartó Take the Crown turnéjával jön az Urániába – a Live in Tallin 2013 (2013. szeptember 29. 19:00) show most a napokban zajlott le, élőben közvetítették számos helyen, alig néhány héttel később pedig itt Budapesten is megnézhetjük mozivásznon az észtországi fellépést.

robbie-williams
És itt van ugye az örök klasszikus, a Queen budapesti koncertje, amit Hungarian Rhapsody 1986 (2013. október 10. 19:00) címmel már anno kiadtak, nemrég újrakeverték és a Corvinban nem kis sikerrel, pótelőadásokat beiktatva vetítették. Hál’ istennek még mindig van rá igény az olyanoknak (mint én), akiknek nem sikerült megnézniük; közülünk csak a Hujbi látta, neki nagyon tetszett, itt írt róla. Többet nem kísértem a sorsot, tuti, hogy elmegyek.

Metál fronton is erős a rendezvénysorozat: jön a Judas Priest! Bevallom, ők nekem kicsit kimaradtak az életemből, de annyit még én is tudok, hogy a korszakos együttesről van szó, szóval aki a keményebb vonal felé tendál, érdemes kipróbálnia, hogy szólnak egy moziteremben az Epitaph – Live in London 2012 (2013. október 18. 19:00)

Aztán: bármennyire is hihetetlen, de még mindig létezik az Aerosmith! A Rock for the Rising Sun – Live in Japan 2011 (2013. október 25. 19:00) koncertet, sose találnátok ki, Japánban rögzítették, hét különböző helyszínen. Nekem ők a glam azon kevés képviselői közé tartoznak, akiket szívesen hallgattam. Ma már kicsit bohókásnak tartom a szalagokkal feltűzdelt mikrofonállványt, de azért írtak ők is egy szekérderéknyi remek dalt és ezek nagy részét el is játsszák – az Urániában.

Még több infót az őszi koncertfilmekről itt találsz>>

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk István, a király
Következő cikk Forog az Interstellar

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .