Csajkeverők


That Awkward MomentCsajkeverők (That Awkward Moment); rendező: Tom Gormican; főszereplők: Zac Efron, Michael B. Jordan, Miles Teller, Imogen Poots, Mackenzie Davis; amerikai vígjáték; 94 perc; 2014 (16)

Csakazértis szerelem 

Nem, ebben a cikkben nem pazaroljuk a karaktereket arra, hogy már megint milyen hülye magyar címet adtak egy filmnek.

Jó randifilmet nem könnyű csinálni, de ebben persze semmi formabontó gondolat nincsen, hiszen jó filmet alapvetően nehéz csinálni. Szerencsére már láttunk ebben a műfajban egy-két kellemes darabot, és most sem hiányzott volna sok egy emlékezetes vígjátékhoz.
Három jóbarát ügyes-bajos csajozását követhetjük nyomon: Jason (Zac Efron) egy született szívtipró, Mikey (Michael B. Jordan) a csapat válófélben lévő jófiúja, Daniel (Miles Teller) pedig a nagypofájú, indokolatlanul eltúlzott önbizalommal rendelkező okostojás. A három cimbora szingliségi fogadalmat tesz, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az élet mindent felülír. A csak egyéjszakásnak szánt afférből komolyodni látszó kapcsolat lesz, a hűtlenkedő feleség elkezdi visszanyalni magát, az eddig kerítőnek használt havercsaj kapcsán meg kiderül, hogy igenis nem létezhet barátság férfi és nő között.

Van egy kellemes alaphangulata a filmnek, jó a soundtrack (a Still Life című Horrors szám ügyes beemelése például legalább egy egész osztályzattal megdobja a produkciót), akad néhány egész jó poén, csak az a baj, hogy oly sok amerikai komédiához hasonlóan rohadtul életszerűtlen az egész. Már eleve furcsa, hogy három ennyire eltérő figurát hogyan fűzhet össze ilyen szoros baráti kötelék, és bizonyos félreértési szituációk annyira átlátszóak, mintha csak a Szeszélyes évszakok bohózataiból emelték volna át őket az alkotók. A szereplők teljesen feleslegesen kreálnak konfliktusokat maguknak, és hiába szól a film jelentős mértékben a szexről, ha a szokásos, ágytorna után felhúzott takarós szégyenlősködést látjuk, nem beszélve a ruhában dugásról.
Azért egyvalaminek hálásak lehetünk: az ilyen komédiák övön aluli gusztustalankodása kimarad, úgyhogy ha valaki esetleg azt várná a Csajkeverőktől, hogy a szereplői belehánynak egymás alsógatyájába, az nem fogja megtalálni a számítását. Kérdés, hogy ki fogja.

10_5

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Oscar nyomában (1961-1999)
Következő cikk Oscar nyomában (2000-2013)