Átjáró 02. – Tökéletes idők


Ebben a sorozatban a filmekben elrejtett utalásokkal, érdekes (talán mások előtt ismeretlen) tényekkel, összefüggésekkel, esetleg titkokkal szeretnék foglalkozni, rövid cikkek, jegyzetek formájában.

 

David-Weederson-before-and-after-b

Boldog idők járnak mostanság Matthew McConaughey-ra, megkapta a Dallas Buyers Club (Mielőtt meghaltam) főszerepéért a legjobbnak járó Oscart és karrierje fordulópontja, azaz 2011 óta pedig harminc rangos, első helyezettnek járó díjat a legkülönfélébb fesztiválokon, olyan filmekért, mint a Gyilkos Joe, a Mud, a Dallas Buyers Club és a True Detective filmsorozat (ezúton is köszönettel tartozom annak a legalább hat barátomnak, akik erősködtek, hogy nézzem meg).

Egyszóval valami történt, valami elindult és megállíthatatlannak látszik. Most azonban Matthew egy videoklip szerepe lesz terítéken, történetesen a Synthesizers, 2013-ból. Ebben a klipben ugyanis egy 20 évvel ezelőtti, az első nagyjátékfilmjében (Tökéletlen idők, 1993) alakított karaktert veszi elő és porolja le. Amikor először megláttam, azt hittem az eredeti filmből vágtak ki egy  részt, esetleg digitálisan átdolgozták azt. De nem. Mindenki ítélje meg maga és mondjátok meg, hogy telhetett el közben 20 év…

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (50.)
Következő cikk Az üldözött - kritika