AWOLNATION – Hollow Moon


file_205035_0_spaceman1_panoramicawolnation
Az AWOLNATION együttes Aaron Bruno (művésznevén AWOL) vezetésével és többször is változó tagfelosztással 2009-ben indult útjának; 2013-as Megalithic Symphony albumuk és Sail című slágerük pedig hamar világszintű elismerést hozott a zenekarnak. A magyar közönség tavalyelőtti, budapesti koncertjük során már találkozhatott a bandával, és szerencsénkre idén ismét lehetőség nyílik majd rá, hiszen a Sziget 2015-ös line-upjának első nevei között szerepelnek.

Ugyan biztos vagyok benne, hogy sokan örülnének már annak is, ha a 2013-as bulit egy az egyben lenyomnák a Szigeten is, ettől szerencsére mégsem kell tartanunk –a héten ugyanis egy olyan bejelentésre került sor melyre a rajongók régóta várnak: március 17.-én végre megjelenik a tavalyra ígért új album, a RUN. Ha ez még nem lenne elég, a türelmetlenkedők sem panaszkodhatnak: a bejelentéssel együtt megérkezett az új single, Hollow Moon (Bad Wolf) címmel és egy ütős videoklippel.
Az AWOLNATION zenéje nehezen kategorizálható, minden számuk egyedi, mégis azonnal felismerhető. Az elektromos dallamok rockos hangzással keverednek, a dalszövegek pedig kivétel nélkül igazi csemegék a jól megírt sorok kedvelőinek.

A Hollow Moon sem kivétel e jellemzők alól, és bár eleinte az egysoros refrénnek köszönhetően már-már a repetitívség határát súrolja, Aaron izgalmas és rendkívül sokszínű hangja mégis újra meg újra meghallgatásra késztet.
A dalszöveg az előadó, közönség és társadalom dinamikájára reflektál, egészséges mennyiségű attitűddel és bizonytalansággal tálalva. Remélhetőleg a RUN több számában is visszatérő téma lesz ez, izgalmas lenne látni, hogy térképezi fel a zenekar ezt a problémát.
A Hollow Moon kapcsán azonban a videó viszi igazán a pálmát. Hayley Young rendező bonyolult tánc- és fénykoreográfiát, valamint egy diverz, fiatalokból álló stábot vonultat fel, az egész happeninget vágás nélkül, egy, folyamatos felvételben megörökítve. A performance és a dal világa között az énekes személye alkot hidat – ő áll az események középpontjában, néhol, mint előremozdító szereplő, néhol pedig, mint az egyetlen stabil pont a képben.
Összességében: szeretjük a dalt, és imádjuk a videót. A RUN album ígéretesnek tűnik, a Hollow Moon alapján megítélve hozni fogja azt az AWOLNATION esszenciát, amibe beleszerettünk. A Szigetes koncerten pedig? Ott leszünk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Esélylesők
Következő cikk Ha egy filmre maradna időd a világvége előtt, melyiket választanád?