Florence and the Machine


florence_coverAz angliai Indie rock zenekar 2009 július 6-án debütált Loungs című albumukkal, mely 2010 januárjában első helyre került a UK Albums Chart listáján. Befutásukban nagy szerepe volt a BBC-nek, mely már nagyobb sikereik előtt népszerűsítette a bandát a BBC Introducing című műsorban. Második albumuk, a Ceremonials 2011-ben rögtön az első helyen indított az Egyesült Királyságban.

A zenekart Florence Welch és Isabella „Machine” Summers alapította, eredetileg Florence Robot/Isa Machine néven, mely első fellépésük előtt alig fél órával született, ezt rövidítették később Florence and the Machine-ra. A fiatal zenészeket Mairead Nash kezdte menedzselni, miután fültanúja volt, amint Florence részegen énekel egy Etta James dalt egy klub vécéjében. Az alapító hölgyeken kívül a formáció jelenleg még négy tagot számlál, akik a háttérzenét szolgáltatják.

A remek indítást követően a zenekar gyorsan nagy népszerűségre tett szert, dalaik számos filmben, sorozatban és videojátékban is elhangzottak. Játszottak a 2010-es MTV Video Music Awardson és a Nobel békedíj átadóján, 2011-ben pedig legjobb új előadó kategóriában Grammy-díjra jelölték őket. Második albumuk megjelenése után újabb Grammy-jelölések következtek 2012-ben a legjobb pop vokál album, 2013-ban pedig legjobb popduó vagy- együttes teljesítményéért.

Stílusuk sötét, robosztus és romantikus, a klasszikus soul és angol art rock hangzását ötvözi. Számos díjat és egyéb elismerést bezsebeltek és hosszabb szünet után idén jelentkeztek új albummal, mely a How Big, How Blue, How Beautiful címet viseli.

A Sziget Nagyszínpadán ma 21:30-kor találkozhattok a nagysikerű zenekarral!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ti mondtátok: Ki a filmtörténelem legjobb gonosza?
Következő cikk A törvény nevében – 2. évad - kritika