Áttörés a jövőbe ajánló


paul giamatti Áttörés a jövőbeKét, nagy múltú magazin olvasóit érte csapás idén ősszel, a 89 esztendős Hugh Hefner bejelentette, hogy jövő márciustól kevesebb pucér nő lesz a Playboyban, a Fox birodalom mindenható ura, Rupert Murdoch pedig megvásárolta a National Geographicot. A tudományos magazin mellett annak online változata, valamint a National Geographic Channel, a könyvek, térképek és digitális tartalmak is az ausztrál médiamogul kezébe kerültek.

Áttörés a jövőbeRupert Murdoch eddig inkább bulvárban utazott és megkérdőjelezi a globális felmelegedést (a tudomány egyébként sem áll valami közel hozzá), így a rajongók és az alkalmazottak részéről jogos az aggodalom. Kisebbik fia, James Murdoch a magazin autonómiájának megmaradására tett ígéretet, ám kezdésnek 180 munkatársat küldtek az utcára és a 127 évig non-profit jelleggel működő szervezetet for-profittá kívánják tenni. A partnerség eddig is megvolt, a magazin a NatGeo csatornát a Fox-szal 1997-ben közösen indította, így kerülhettek gyártásba a szellemiségétől igencsak távol álló, kevésbé tudományos igényű műsorok is.

Tudományos igényű, bár nem csak a tudományról és a csúcstechnológiáról szól a november elsején debütáló (nálunk november 08-án), a NatGeo és a GE együttműködésében készült Áttörés a jövőbe című sorozat, amit 45 nyelven, 171 országban fognak sugározni (a csatornának 440 millió előfizetője van világszerte).

A dokumentumfilm olyan kutatókat mutat be, akik a GE-nél dolgoznak az adott rész szakterületét érintően. A forradalmi, nagy jelentőségű újítások mögött sokszor személyes emberi történetek vannak. Hollywood és a csatorna együttműködése sem újkeletű, a sorozat minden egyes epizódját, más-más rendezte, úgymint Peter Berg (járványok), Angela Basset (tiszta víz), Paul Giamatti (ergonómia), Ron Howard (öregedés), Brett Ratner (agy), Akiva Goldsman (tiszta energia). A sorozat producere Brian Grazer és Ron Howard.
Érdemes bekapcsolódni!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (114.)
Következő cikk Galaktikus Szomszédok - Örömóda