Woody Allen filmjével kezd szólókarrierbe az Amazon


Az Amazon Studios a napokban jelentette be, hogy a Woody Allen által írt és rendezett Wonder Heel premierje a New York-i Filmfesztivál záró estéjén lesz, december 1-jétől pedig az első olyan filmjük, melyet a stúdió önállóan terjeszt.

Az Amazon első filmes projektjeit eddig mindig más cégekkel megosztva hozta forgalomba, a The Big Sick-et például a Lionsgate-el, míg A régi várost a Roadside Attractions-el. A történet az 1950-es évekbe repít majd vissza a hírhedt New York-i Coney Island sétányra, ahol többek között Jim Belsuhi, Kate Winslet és Justin Timberlake körül bonyolódnak majd a Woody Alleni nem éppen szokványos csavarok.

Woody Allen photo
Jelenetkép a Wonder Heel című Woody Allen filmből

A New York Filmfesztivál igazgatója már látta a Wonder Heelt, amelyről a véleményét is megosztotta:

“Nem voltam benne biztos, hogy pontosan mit is várok a Wonder Heeltől, amikor leültem megnézni. De amint az első képkockák megjelentek belőle, szótlanná váltam. A film olyan elemekből áll, melyek mindenki számára, akik ismerik Woody Allen munkáját ismerősek lehetnek, mégis teljesen új megvilágításba helyezte mindezt a rendező. Szó szerint és átvitt értelemben is, ugyanis Allen és operatőre, Vittorio Storaro olyan fényeket és színeket használ, melyek önmagukban lenyűgözőek, ráadásul a film egyre csak növekvő érzelmi erejéhez is idomul. Mindennek középpontjában pedig Kate Winslet rendkívül figyelemreméltó teljesítményt produkál.”

Woody Allen az Amazonnal már dolgozott közösen egy sorozat erejéig, melyet tavaly mutattak be Crisis in Six Scenes címen, ezek szerint a stúdió igencsak megvolt elégedve a rendezővel, ha az ő filmjét szánják első egyedül forgalomba hozott mozifilmjüknek.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Megérkezett George Clooney új rendezése, a Suburbicon első előzetese
Következő cikk Bud Spencer és Bujtor István egy filmben