A Philip K. Dick’s Electric Dreams sorozat előzetese szürreális sci-fit ígér


ElectricDreamsPhilip K. Dicknek köszönhetünk olyan ikonikus sci-fi filmeket, mint a Szárnyas fejvadász, Az emlékmás vagy a Különvélemény, most pedig néhány novellája ismét alapot nyújt a Philip K. Dick’s Electric Dreams sorozathoz, mely legalább annyira furcsa lesz, mint a történetek, amiken alapul.

Az előzetest kapott Electric Dreams összesen 10 epizódból fog állni, melyek mindegyikét az író novelláiból emelték át. Az antológia olyan jól ismert színészek tolmácsolásában meséli majd el a szürreálisnak ígérkező cselekményt, mint Benedict Wong, Steve Buscemi, Anna Paquin, Terrence Howard és Bryan Cranston, aki producerként is gondozta a sorozatot. Az Electric Dreams első kedvcsinálója egy vérbeli elvont sci-fi sorozatot ígér. Van itt kihalt város, sertésemberek, rettegő gyerekek egy ködös erdőben és még robotok is felbukkannak a majdnem két és fél perces videóban.

Dick termékeny mesélőként gyakran választja témájának a hatalom bemutatását, az alternatív univerzumokat és a bizonytalan valóság képét, a legújabb feldolgozás pedig úgy tűnik remekül megragadja történeteinek a szellemét. A kedvcsinálóból megtudjuk, hogy a középpontban olyan figurák állnak, akik felismerik, hogy a szüleik idegenekként viselkednek és elvesztették az emlékeiket, majd arra is ráeszmélnek, hogy léteznek alternatív világok is. Az Electric Dreams szépen illeszkedik a Channel 4 másik antológia sci-fi sorozatához (amit 2016-tól a Netflix vett a szárnyai alá), a Fekete tükörhöz. 

Hivatalos információ még nincs arról, hogy Amerikában, Európában vagy az Ausztrál közönség számára mikor lesz megtekinthető, egyelőre csak annyit tudunk, hogy az Amazon Video fogja terjeszteni. Íme a szürreális, egyedi sci-fit ígérő Philip K. Dick’s Electric Dreams első kedvcsinálója:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Viszkis várva várt előzetese
Következő cikk Híres filmkellékek és történetük - 1. rész