Roland Emmerich megcsinálja a saját Dunkirkjét


borito 12

A függetlenség napja rendezője, Roland Emmerich második világháborús filmet fog készíteni, mely a legendás Midway-i ütközetet fogja feldolgozni. A Lionsgate már meg is vásárolta a terjesztési jogait, biztosra veszem, hogy a stúdió abban reménykedik, hogy a hasonló történettel és magasztos eseményekkel Christopher Nolan Dunkirkjének sikerét szeretnék meglovagolni – vagy talán akár túlszárnyalni.

Az igazság viszont az, hogy a rendezők között Emmerich és Nolan közel sem egy súlycsoportba tartoznak, ha a tehetségről van szó. A Deadline-nak köszönhetően már a történet körvonalait is ismerjük:

A film a Midway-i csatát mutatja be, amely a második világháború döntő ütközete volt a Csendes-óceán térségében. A történet a katonákat és pilótákat kíséri majd végig – ismerős? -, akik az 1942. júniusában bekövetkező árapályt felhasználva fordították meg a csata kimenetelét. Emmerich mindezt 100 millió dolláros büdzséből álmodhatja majd nagyvászonra, melyről a Lionsgate-től Patrick Wachsberger, egyben a film producere is nyilatkozott:

Nagy örömünkre szolgál, hogy a történelem egyik legnagyobb haditengerészeti ütközetét viszi nagyvászonra egy világszínvonalú kreatív csapat, élén, a látnoki Roland Emmerich-el. Egy epikus és hősies történetmesélés lesz, mely a globális közönségszámára gyönyörű élmény lesz.

Az alapkoncepció ígéretesen hangzik, viszont abban nem igazán bízok, hogy mindezt Emmerich fogja megvalósítani, hiszen a direktornál mindig félő, hogy közepes történetmeséléssel rukkol elő, amit a grandiózus effektekkel és akciószekvenciákkal igyekszik eltakarni, viszont egy háborús dráma esetében mindennél fontosabb a karakterek és a cselekmény lelke. Mindenesetre kíváncsian várom mi sül ki mindebből, szerintetek jó ötlet, hogy Emmerich a Midway-i ütközetet viszi filmre?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Harrison Ford még mindig szórakoztató riportalany
Következő cikk 91 éves korában elhunyt Harry Dean Stanton