Scorsese új filmje lehet, hogy nem megy majd a mozikban?


23634105 10214121426092717 860258660 o

Martin Scorsese jelenleg is forgatja a Netflixre a The Irishmant New Yorkban, de az még mindig nem tisztázódott, hogy a Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci és Harvey Keitel nevével fémjelzett, több mint 100 millió dollárból készülő gengszter-krimi, vajon a mozikban is be lesz-e mutatva.

Scorsese-nek a Netflix filmosztályvezetője a tárgyalások során említette meg, hogy 2019-ben összesen két hétre nagyvászonra kerül a filmje – írja a Variety, így a The Irishman az Oscar-nevezés egyik előfeltételét abszolválva. A streaming szolgáltató filmjeinek promóciójáért felelős vezető, Julie Fontaine a közelmúltban elmondta a lapnak, hogy még a film terjesztési stratégiájáról még korai lenne bármit is elárulni, ezen még jelenleg is javában dolgoznak.

De még ha Scorsese a The Irishman moziban való bemutatását reméli, a film majdnem biztos, hogy egyszerre fog az interneten és a mozikban is megjelenni. Összhangban az óriás streaming szolgáltató eddigi gyakorlatával, amire legutóbb a Noah Baumbach rendezte The Meyerowitz Stories esetében volt példa. A projekt eddig sem haladt zökkenőmentesen, már 2008 óta előkészületi fázisban volt, több stúdió keze alatt megfordult, mire a Netflix lecsapott rá és zöld utat adott Scorsese-nek. Azóta az is kiderült, hogy a The Irishmanre szánt 100 milliós büdzsé 125 millióra rúg, ami annak köszönhető, hogy a rendező a film régebben játszódó jeleneteit is a nagyágyúkkal szeretné leforgatni, majd utólag CGI-al megfiatalítani őket, ez pedig nem csekély összeg lesz.
Persze még az is lehet, hogy mindez csak “műbalhé” a szolgáltató részéről, hiszen egy ekkora költségvetéssel rendelkező, ilyen díjakra szakosodott sztárparádéval az élen, nehezen tudjuk elképzelni, hogy nem futtatnák meg a mozikban. Scorsese gengszterkalandja hivatalos premierdátummal sem rendelkezik, egyelőre csak annyit tudunk, hogy 2019-ben valamilyen formában biztosan bemutatják. Mi örülnénk neki, ha nagyvásznon is láthatnánk a mester alkotását, ráadásul De Niro és Pacino újbóli összeröffenése megérdemelné a szélesvásznat.

És ez korántsem jópofa…

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Atypical 1. évad - kritika
Következő cikk Fab Ciraolo képei kilépnek a moziból