Tökéletes hang 3 – kritika


3403bf28 5a1b 11e7 9d38 39c470df081e

Tökéletes hang 3 (Pitch Perfect 3), rendező: Thris Sie szereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, amerikai zenés vígjáték, 93 perc, 2017. (12)

Ezt egy életen át kell?

A Bellák visszatérnek egy európai turné erejéig, ahol az egyikük apukája kavar be rendesen, akciószálat hozva a mostanra kissé leült sztoriba. Ha most vége lenne, akár még szeretnénk is ezt a bájos trilógiát.

Az amerikai oktatás egyik népszerű eleme a diákklub, ahol az azonos érdeklődésűek kézműveskedhetnek, csillagászkodhatnak, színészkedhetnek, kosárlabdázhatnak, vagy éppen énekelgethetnek egy még náluk is furcsább és lelkesebb tanár irányítása alatt. Akinek ez kevés, választhat a görög ABC-ből is, hogy később közülük kerüljön ki a következő elnök (vagy Dr. Szöszi). A diákklubok tagjait a többiek felcímkézik, beskatulyázzák. Rengeteg film épül ezekre a sztereotípiákra a tinivígjátéktól a politikai thrillerig.

MV5BMTUzMzc3Mjg2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTM2MTY2MzI@. V1 SY1000 CR0014981000 AL
Ne aggódj akkor is lesz 4. rész!

A Barden Egyetem a capellát éneklő lányai Bellák néven érkeztek az amerikai mozikba 2012-ben, a siker annyira nem volt garantált, hogy csak néhány vásznon futott a film, nálunk pedig csak a következő év márciusában mutatták be. Aztán valahogy mégis belendült a gőzhenger, a 17 milliós büdzsé mellett olyan jól mutatott a 113 milliós összbevétel, hogy butaság lett volna itt  abbahagyni. A showt az 1 méter 57 centi magas – a felsőoktatáshoz némileg túlkoros -, 27 éves, Tony-, Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-jelölt Anna Kendrick, valamint a való életben is szókimondásból és duciságból élő, ausztrál stand up komikus, 32! éves Rebel Wilson vitték el. A második rész sok újat nem hozott az életünkbe, a csapathoz csatlakozott az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-jelölt Hailee Steinfeld is. Mit ad isten, a Tökéletes hang 2 tokkal-vonóval a bekerülési költség tízszeresét termelte, így elkészülhetett a harmadik is.

A boldog és felhőtlen középiskolai évek után a Bellák kirepülnek a nagybetűs ÉLET-be, hogy aztán szívjanak, mint a torkosborz. A nagy tervekhez sorszámot kell húzni, de addig is mindenkit szeretettel vár a megunhatatlan mókuskerék. Miközben a tanulásban és a munkában próbálnak kiteljesedni, egyre jobban hiányzik az éneklés és a lánybanda. Mikor rövid úton kiderül, mindannyian utálják, amit csinálnak, az egyikük apja – aki nagykutya a seregben – betolja őket egy európai turnéra. A turnén résztvevő másik két banda (köztük az ausztrál modell, színész és zenész Ruby Rose, akit a Kaptár, xXx és John Wick filmekben nem hallhattunk énekelni) nem túl barátságos a csókosokkal, ezért szinte az érkezésük pillanatában elindul a versengés közöttük.

A zenéhez legközelebb a producerkedő Beca (Anna Kendrick) került, valahol róla szól ez a harmadik rész, egyedül akar-e boldogulni, vagy továbbra is megosztja a sikert a lányokkal. Hogy az egész mégis újnak hasson, az alkotók behoztak egy akció szálat, amiről elsőre nehéz eldönteni, hogy a ZS kategóriát, vagy a vígjátékokat célozták meg vele. A Megjött apuci 2-ben Will Ferrell apját alakító John Lithgow mint főgonosz minden esetre eléggé vicces választás.
A felnőtté válás rögös útja és a zenei karrier természetesen az első két rész stílusában kerül tálalásra, senki ne gondoljon véresen komoly dolgokra és drámázásra. A negyedik részben majd arra kapunk választ, hogy az egykori Bellák gyerekei vajon örökölték-e anyukájuk tehetségét.

55

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kedvenc tévésorozataink 2017-ben
Következő cikk Öt rendező, öt animációs rövidfilm, ötféle apakép