Egy robot új Harry Potter könyvet írt


harry potter

A Harry Potter-rajongók a fél karjukat odaadnák, ha J. K. Rowling újabb könyvvel rukkolna elő, most megnyugodhatnak, ugyanis a Botnik Labs robotja írt egy friss és ropogós történetet a varázsvilágról.

Az új történet a Harry Potter and The Portrait of What Looked Like a Very Large Pile of Ash címet viseli, amit a fanatikus rajongók közül sokan jobbnak találtak, mint a 2016-ban kiadott Harry Potter és az elátkozott gyermeket.

Persze az íróvá vált robot sem hasraütés-szerűen agyalta ki (még ha úgy is tűnik) az őrületesen fordulatos cselekményt. A Botnik Labs mind a hét Harry Potter könyvet betáplálta egy számítógépbe, ami ezt követően prediktív szövegalgoritmust használva pikk-pakk legépelte a Rowling saga új sztoriját. A Screen Junkies alábbi videójában össze is foglalja az igen viccesre sikeredett, mindenki számára elérhetővé tett cselekmény lényegét, amiben Harry Potter a szemgolyóit bedobja az erdőbe, ezt Voldemort szemöldökfelvonással konstatálja, ami már csak azért is furcsa lehet sokunk számára, mivel a nagyúrnak nincs is szemöldöke. Az összefoglalóból kiderül, hogy a robot “hanyag” irománya tele van hasonló értelmetlenségekkel, ha egy varázsvilágba kalauzoló könyvről mondhatunk egyáltalán ilyet.

A történeteket jegyző robotok egyébként nem számítanak újdonságnak, viszont hosszú utat kell még megtenniük, hogy J. K. Rowling helyét átvegyék. Persze erről és az új könyv kritizálásáról jobb, ha nem beszélünk itt a kibertérben, hiszen ha esetleg átvennék a világ fölötti uralmat, jobb a gépekkel békés kapcsolatot ápolni.

Azok a rajongók se csüggedjenek, akik nem ilyen történetre számítottak, ugyanis 2018-ban az Animus kiadónak köszönhetően két új könyvet is forgathatnak majd a kezükben a varázsvilágról. Érkezik egy ajándékkönyv Rowling harvardi végzősöknek mondott beszédével illetve az Utazás a mágia történetében, ami a British Library Potter-kiállításának illusztrációit tartalmazza. A tárlat és a hozzá kapcsolódó kötet a  Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének huszadik évfordulója előtt tiszteleg.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Meryl Streep sem emlékszik az Oscar-jelöléseire
Következő cikk 2017-ben esélyt adtunk a magyar filmeknek - SZAVAZÁS