Robert Downey Jr. bejelentette a Dolittle teljes szereplőgárdáját


2b5939a233e24ca71d1e0725db2bfd07

Robert Downey Jr. a Twitteren tette közzé, hogy a jelenleg is forgatott Doktor Dolittle utazásai című regényadaptációban mely sztárok kölcsönzik majd hangjukat az állatoknak.

Antonio Banderas és Michael Sheen már korábban csatlakozott a Universal projektjéhez, de most már azt is tudjuk, hogy a címszereplőt alakító Downey Jr. mellett hű hálószövője Tom Holland, Emma Thompson, Rami Malek és Ralph Fiennes is megszólaltat egy állatot.  Vagyis egy kutya, papagáj, gorilla és tigris bőrébe bújnak majd. Bár mi magyarok úgyis szinkronosan ülünk majd be rá, emiatt nem igazán érint minket, de érdemes egy pillantást vetni a nevekre, hiszen ha ennyi A-listás sztár csatlakozott a filmhez, akkor nagy valószínűséggel érdemes lesz figyelemmel kísérnünk. Íme az impozáns szereplőgárda egyetlen képbe sűrítve:

dolittle

A Hugh Lofting által írt Doktor Dolittle könyvsorozat 1920-ban jelent meg először, ami egy olyan orvos történetét meséli el, aki képes az állatokkal kommunikálni. 1952-ig összesen 13 folytatást élt meg regényként, így ha az újabb feldolgozás sikereket ér el, bőven lesz honnan ihletet merítenie a folytatásokra. Hollywood először 1967-ben adaptálta a mókás orvos történetét musical formájában, ekkor még valódi állatokkal dolgozva, majd 1998-ban Eddie Murphy-vel, immár CGI-al kiegészítve vették elő Dolittle-t, ami bár mérsékelt sikereket ért el, összesen 2 további folytatást élt meg.

Az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Traffic, Arany) által írt és rendezett 2019-ben debütáló Doktor Dolittle utazásai a regényfolyam második kötetét dolgozza fel, ami jóval komolyabb és érettebb témákhoz nyúl majd, mint a Murphy-féle verzió.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Wes Anderson hangjai
Következő cikk Ready Player One - kritika