Spielberg és Javier Bardem minisorozatot készítenek a híres spanyol felfedezőről


steven spielberg is developing a cortes miniseries for amazon with javier bardem social

Steven Spielberg a legendás spanyol hódítóról, Hernán Cortésról fejleszt minisorozatot az Amazonnak.

Az összesen négy órás miniszériát a Schindler listája Oscar-díjas írója, Steve Zaillian írta az 50 évvel ezelőtt publikált fekete listás író, Dalton Trumbo szerzeménye alapján. A simán csak Cortes címet viselő projekt hódítóját pedig nem más fogja éltre kelteni, mint az Oscar-díjas Javier Bardem.

Spielberg már néhány évvel ezelőtt kidolgozta a projektet, de akkor még az HBO is hasonló sorozaton ügyködött Martin Scorsese-vel és Benicio Del Toro-val a fedélzeten. Mivel ez végül a süllyesztőben végezte Spielberg az Amazonnal közösen most végre megvalósíthatja a régóta dédelgetett álmát.

A cselekmény azt mutatja majd be, hogy Cortés miként változtatta meg a történelem menetét az expedíciójával, ami az azték birodalom bukását okozta. Javier Bardem szerint monumentális formában követhetjük végig mindezt:

Megtiszteltetés, hogy elmondhatjuk ezt az epikus történetet, amely tele van drámával és konfliktussal, mindez egy grandiózus történelmi látványosságba csomagolva, ahol két távoli civilizáció ütközik meg a hatalmuk csúcsán. Az emberi természet legjobb és legrosszabb oldala minden tekintetben életre kel, ezért színészként keresve sem találhattam volna nagyobb kihívást jelentő projektet.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ready Player One - kritika
Következő cikk "Olyan Jézusos filmet keres, ami nem vallásos"