A Géniusz 3. évada Frankenstein írójára fókuszál majd


Genius banderas

A National Geographic még be sem mutatta a nagy sikerű Géniusz minisorozatának második évadát, melyben Antonio Banderas, mint Pablo Picasso jelenik meg, a csatorna máris a harmadik évad munkálatait készíti elő.

A széria kiemelt szerepet tölt be a NatGeo számára, hiszen az első évadban a Geoffrey Rush által megformált Albert Einstein Emmy– és Golden Globe-jelölésig juttatta a Géniuszt, ami a csatorna előtt szabadabb elképzelések kapuit is megnyitotta, így a harmadik évadban két férfi elméjét követően Mary Shelley író életében merülnek majd el, aki a tudományos-horror regényével, a Frankensteinnel a popkultúrára is hatalmas hatással volt.

Egyébként hamarosan Mary Shelley életéről egy játékfilmet is megnézhetünk, melyben az írónőt Elle Fanning kelti életre.

Ron Howard, a sorozat vezető producere szerint kiváló alapanyag az írónő élete:

Mary Shelley számtalan filmkészítőt ihletett meg a meséjével, amiben a tudományt rosszra használva életre kel a gonosz… Ugyanakkor kevesen ismerik a nemi egyenlőtlenségek ellen vívott harcai során írt történeteit, amik történelmileg hatással voltak az egyénekre és a társadalmak egészére is.

A Fox 21 Television Studios elnöke szerint a #MeToo és a Time’s Up mozgalmak miatt minden eddiginél aktuálisabb Shelley történetének elmesélése:

Mary Shelley választása a harmadik évad témájaként a franchise hihetetlen mélységére utal. A legmegfelelőbb pillanat, hogy az emberi történelem sok női géniuszának egyikére támaszkodjunk, Mary története pedig furcsább, mint a fikció miközben hihetetlenül drámai is.

A harmadik évad forgatása előreláthatólag még idén megkezdődik, ahogy arra is számíthatunk, hogy a casting során a címszereplőnek ismét két nevet keresnek majd. Előtte azonban vár még ránk a második évad, ami április 22-én startol vasárnap 20 órától startol el a National Geographic műsorán. Addig is itt az előzetese:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Befutott a Jurassic World: Bukott birodalom utolsó magyar nyelvű előzetese
Következő cikk Így sminkeld magad a filmvilág leghíresebb lényeivé