A District 9 rendezője R-besorolású Robotzsaru filmet készít


borito 20

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy Neill Blomkamp új Robotzsaru filmet fog rendezni az MGM-nek, sőt a direktor azt is elárulta a rajongók nagy megnyugvására, hogy az eredeti filmekhez hasonlóan R-besorolással rendelkezik a projekt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a jelenleg RoboCop Returns címen futó film hasonló megoldással él majd, mint a Terminátor széria, vagyis nem a 2014-ben rebootolt Murphy történetét viszi tovább, hanem a Paul Verhoeven 87-es mozijának közvetlen folytatása lesz. A kíváncsiságunkat csak tovább csigázza, hogy az eredeti írók, Ed Neumeier és Michael Miner által évekkel ezelőtt írt, de az írói sztrájk miatt végül fiókban végzett forgatókönyvét használja majd Blomkamp, amin Justin Rhodes végzett frissítéseket. Neumeir év lején tett nyilatkozata szerint pedig minden esély megvan arra, hogy végre egy méltó folytatást kapjon a kissé berozsdásodott igazságosztó:

Sok Robotzsaru film volt, még egy remake is akadt, de ez olyan lesz, mintha visszatérnénk a mindenki által szeretett régi Robotzsaruhoz, onnan indulva, azt folytatva. Tehát ez valójában az első rész folytatása. Legalábbis a fejemben. Szóval ez több lesz egy old school érzésnél.

A folytatásokat eltörlő RoboCop Returns R-besorolására egy lelkes rajongó derített fényt, aki Twitter bejegyzésben magát a rendezőt faggatta  az új film korhatáráról, a kegyetlen fegyverpárbajokról és az elengedhetetlen társadalomkritika megjelenéséről. Blomkamp azonnal válaszolt is neki és egyszerűen csak annyit mondott “mindezek benne lesznek.”

Mindezek az információk bizakodásra adnak okot, a nagy kérdés már csak az, hogy Blomkamp, aki az elhalt Alien projektjét követően végre megtalálta a következő munkáját képes lesz-e a régi rajongókat és az újabb generációból érkezőket is kiszolgálni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Rengeteg emberből összeáll Brando vagy Pacino egy képen
Következő cikk Két film is készül a barlangban rekedt thai gyerekek történetéről