Végleg halott a Blomkamp-féle Alien-film


aliens

Neill Blomkamp (District 9) még évekkel ezelőtt alapozott meg egy Alien filmnek, ami figyelmen kívül hagyta volna a harmadik illetve a negyedik részt, vagyis a James Cameron rendezte A bolygó neve: Halál közvetlen folytatásaként született volna meg Sigourney Weaver főszereplésével.

alien 3
Koncepciós rajz a Blomkamp-féle Alien filmről

A projekt nemcsak koncepciós rajzokkal rendelkezett, de már a fejlesztési fázisban tartott, amikor Ridley Scott úgy döntött, hogy tető alá hozza a Prometheus folytatását, így a Fox kerülőpályára rakta Blomkamp ötletét. A rajongók azóta titkon reménykedtek, hogy egy csoda folytán még tető alá hozhatják a filmet, de a rendező egy friss interjúban elárulta, hogy végleg halott az Alien-filmje:

Sigourney és az Alien-filmek nagy rajongója vagyok, és az a gondolat, hogy James Cameron filmjét folytathattam volna, minden szinten elképesztő lett volna, de van egy pont, amikor már évek telnek el és tovább kell lépni. Pontosan ez történt velem.

MV5BYzYwZTQ3ZmYtY2NhZS00ZTA1LWE1OTUtYzg4NThiNGE4NGZjXkEyXkFqcGdeQXVyNDU3NTY4ODc@. V1 SX1777 CR001777844 AL
Koncepciós rajz a Blomkamp-féle Alien filmről

Blomkamp persze nem tétlenkedik, az Oats Studioson keresztül több sci-fi rövidfilmet megjelentetett, és jelenleg most azon fáradozik, hogy a Firebase címet viselő fejezetből szeretne egy egész estés változatot készíteni, amihez befektetőket keres.

Az Alien-franchise jövője is bizonytalan, ugyanis miután Scott Covenantja nem hozta az elvártakat, ráadásul a Disney bekebelezte a Foxot, aminek a jogi procedúrája egy ideig eltart még, a rettegett lények további képernyőre kerülése a levegőben lóg. De egy már biztos, Blomkamp filmjét már hiába várjuk.

alien 5 weyland by djahal
Koncepciós rajz a Blomkamp-féle Alien filmről

 

Alien Xeno width1024
Koncepciós rajz a Blomkamp-féle Alien filmről

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Rampage – Tombolás - kritika
Következő cikk Deadpool unikornist ajándékoz