Az Oats Studios kisfilmjei – Volume 1.


oats

A District 9 és a Chappie rendezőjéről, Neill Blomkamp-ról akkor hallottunk legutóbb, mikor előállt egy Alien-folytatás tervével, amihez megfűzte Sigourney “Ripley” Weaver-t is, ám sajnos ez a projekt kútba esett, és az okokról csak pletykákat hallani. Azonban Blomkamp nem esett kétségbe, és a saját alkotócsapatával, az Oats Studios-szal fejébe vette, hogy epizodikus formában látványos, és nem utolsósorban érdekes kisfilmeket fog forgatni, melyeknek első fejezetét ingyenesen nyilvánossá teszi, és a többit aszerint készíti el, amennyiben mikrofinanszírozásban elegendő érdeklődés (értsd: pénz) gyűlik össze.
Ezeknek az alkotásoknak az első részei most értek véget, a hírek szerint sikeres volt a gyűjtés is, ezért a második etapok előtt érdemes végignézni a filmecskéket, hátha nekünk is kedvünk szottyan beleadni a közösbe. A videók mindegyike megtekinthető magyar felirattal is, melyeket jelen cikk szerzője fordított le és tett közzé (kivétel a Firebase), ehhez a “Beállítások” gombnál katt a “Feliratokra”, és válasszuk ki a magyar nyelvet.

  1. Rakka:
    A legelső kisfilmben máris megkapjuk Weaver kisasszonyt főszereplőnek, aki egy idegeninváziós támadás egyik túlélőjeként sereget szervez a visszavágásra, ehhez azonban szüksége van egy őrült zseni kütyüjére is.
  2. Firebase
    Második filmecskénk is a harcmezőkre kalauzol el minket: egy amerikai desszantcsoportot a folyóisten nevű szörny mészárol le különös körülmények között. A túlélők egyike meglepő történettel szolgál feletteseinek.
  3. God: Serengeti
    Egy érdekes terepasztal a főszereplője a következő műnek,  melyben egy gazdag öregember (Sharlto Copley) inasa segítségével istent játszik az evolúcióval.
  4. Zygote
    Egy sarkvidéki bányatelepen két túlélő kénytelen felvenni a harcot egy mutáns szörnnyel. Dakota Fanning főszereplésével egy igazi horrorkalandhoz lesz szerencsénk Carpenter: A dolog stílusában.
  5. Cooking with Bill 1-4
    A következő négy apróság együtt alkot egy egészet, ugyanis a két műsorvezető a mindenki által ismert teleshopok világát hozza el nekünk. Ám itt nem minden úgy alakul, mint ahogy azt megszokhattuk.

    Érdekes koncepció, kíváncsiak vagyunk, meddig sikerül folytatni a kisfilmeket. Mit gondoltok, van jövője ennek a formátumnak? Hozzászólásban kérjük a véleményeteket!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Íme a Tim Burton-féle Dumbo remake delíriumos elefántja
Következő cikk Szárnyas fejvadász 2049 ÚJ előzetes