Benedict Cumberbatch nem fogad el filmszerepet, ha a női főszereplő fizetése nem egyenlő


borito 2

Az egyenlő fizetés, és az egyenlő bánásmód, a központi elemei a feminizmusnak.

Benedict Cumberbatch sosem titkolta, hogy támogatja feminizmust. De most, a Sherlock és a Doctor Strange sztárja úgy döntött, hogy további akciókba kezd a nők érdekében.

A Radio Times Magazinnak tett nyilatkozatában elárulta személyes stratégiáját az egyenlő fizetések elősegítésének érdekében:

Ne vállald el… Kérdezd meg a női fizetéseket, és ha nem fizetik ugyanúgy a nőket, mint a férfiakat, akkor ne vállald el a munkát.

Ugyanezt a munkamorált vallja a színész, saját produkciós cégének, a SunnyMarch hitvallásának is. A magazinnak kifejtette, hogy mivel hatványozottan kevesebb női rendező jut kamerához és színészekhez a filmiparban, ezen nyilvánvalóan változtatni kell, ezt szeretné elősegíteni cégének társadalmi szerepvállalásaival, és akcióival.

Az interjúban kifejtette azt is, hogy ez miért működhet hosszútávon:

Ha a produkció és annak befektetői pusztán a nevem köré építik a folyamatokat, akkor ezt a fajta figyelmet és energiát valamint nem utolsó sorban pénzt, a női alkotók produkcióiba is bele lehet és bele is kell fektetni.

Nem új a nap alatt, hogy egy színész kiáll a színésznők egyenjogúságáért, korábban megtette ezt Paul Newman is. Nem is olyan régen pedig az Agymenők színészei is a női egyenjogúságért és az egyenlő fizetésekért tüntettek.

Nem vállalni egy szerepet, ha nem fizetik meg egyenlőképpen a nőket és a férfiakat határozott és szélsőséges szerepvállalás a filmipar szempontjából. Azonban úgy tűnik, hogy a szélsőséges pénzügyi és egyéb visszaéléseket nők és férfiak között, szélsőséges megoldásokkal kell tolni és irányítani az egyenlő bánásmód felé.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kate McKinnon elrappelte az Animal Cannibals Yozsefváros számát
Következő cikk J.J. Abrams megosztotta az első fotót a Star Wars IX. forgatásáról