Benedict Cumberbatch nem fogad el filmszerepet, ha a női főszereplő fizetése nem egyenlő


borito 2

Az egyenlő fizetés, és az egyenlő bánásmód, a központi elemei a feminizmusnak.

Benedict Cumberbatch sosem titkolta, hogy támogatja feminizmust. De most, a Sherlock és a Doctor Strange sztárja úgy döntött, hogy további akciókba kezd a nők érdekében.

A Radio Times Magazinnak tett nyilatkozatában elárulta személyes stratégiáját az egyenlő fizetések elősegítésének érdekében:

Ne vállald el… Kérdezd meg a női fizetéseket, és ha nem fizetik ugyanúgy a nőket, mint a férfiakat, akkor ne vállald el a munkát.

Ugyanezt a munkamorált vallja a színész, saját produkciós cégének, a SunnyMarch hitvallásának is. A magazinnak kifejtette, hogy mivel hatványozottan kevesebb női rendező jut kamerához és színészekhez a filmiparban, ezen nyilvánvalóan változtatni kell, ezt szeretné elősegíteni cégének társadalmi szerepvállalásaival, és akcióival.

Az interjúban kifejtette azt is, hogy ez miért működhet hosszútávon:

Ha a produkció és annak befektetői pusztán a nevem köré építik a folyamatokat, akkor ezt a fajta figyelmet és energiát valamint nem utolsó sorban pénzt, a női alkotók produkcióiba is bele lehet és bele is kell fektetni.

Nem új a nap alatt, hogy egy színész kiáll a színésznők egyenjogúságáért, korábban megtette ezt Paul Newman is. Nem is olyan régen pedig az Agymenők színészei is a női egyenjogúságért és az egyenlő fizetésekért tüntettek.

Nem vállalni egy szerepet, ha nem fizetik meg egyenlőképpen a nőket és a férfiakat határozott és szélsőséges szerepvállalás a filmipar szempontjából. Azonban úgy tűnik, hogy a szélsőséges pénzügyi és egyéb visszaéléseket nők és férfiak között, szélsőséges megoldásokkal kell tolni és irányítani az egyenlő bánásmód felé.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kate McKinnon Animal Cannibalst rappelt egy talkshow-ban
Következő cikk J.J. Abrams megosztotta az első fotót a Star Wars IX. forgatásáról