Limitált kiadásban ismét gyártják Bond kütyükkel szerelt Aston Martin DB5-ösét


bond 1

Remek hírrel szolgálhatunk a milliomos olvasóink számára, ugyanis az Aston Martin vállalat bejelentette, hogy újjáéleszti a Goldfinger DB 5-ös szériáját.

Ha a filmtörténelem legemlékezetesebb autóinak listáját állítanánk össze, akkor a James Bond által először 1964-ben vezetett (Sean Connery) Aston Martin DB 5-öse biztosan a toplista élén állna. A 007-es neve mára egybeforrt a vállalatéval, olyannyira, hogy az Aston Martin és az EON Productions filmgyár nemrégiben bejelentette, limitált darabszámban újra piacra dobja a Q által kémkütyükkel ellátott legendás autó változatát.

Az összesen 25 darabot számláló speciális DB 5-ösök az eredeti Bond-kocsik Newport Pagnellben található gyárában készülnek majd. Természetesen mindegyike tartalmazni fogja a működő fejlesztéseket, mint például a forgó rendszámtáblát. A vállalat több infót nem osztott meg a kütyük listájáról, de így látatlanba is biztosra vesszük: a valódi rakéták és az elöl megbújó géppuskák csak díszek lesznek. Ugyanakkor a katapultülésben még reménykedhetünk, ugyanis a szerkentyűket azzal az Oscar-díjas Chris Corbould-al fejleszti a cég, aki összesen 8 James Bond-filmben is közreműködött, mint vizuális effekt-felügyelő.

A Goldfinger tette James Bondot a popkultúra megkerülhetetlen ikonjává, melyben hatalmas szerepe volt hű társának, a DB5-ösnek is, ami azóta is a széria első számú kémkocsijának számít és felbukkant a Tűzgolyó, az Aranyszem, a A holnap markában című részekben, illetve további három Daniel Craig nevével fémjelzett kalandban is.

De mit is fog kóstálni a speciális jármű, amivel gyorshajtás esetén megtéveszthetjük a rendőröket, az idegesítően sokat beszélő utasunkat pedig katapultálhatjuk az anyósülésből? Körülbelül 3,45 millió dollárt (978 millió forintot) amiért cserébe az Aston Martin szerint még az utakra sem mehetünk vele, mivel törvényileg forgalomba nem lesz állítható.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Venom és A Maszk mashupja 2018 legjobb előzetesét eredményezi
Következő cikk Kiszállt Danny Boyle a 25. James Bond-filmből