Lovasi András – Még nem összes – könyvajánló


lovasilead

Lovasi András tavaly ünnepelte 50. születésnapját egy hatalmas bulival a Budapest Arénában. A Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontemberéről Lévai Balázs írt egy könyvet 2016-ban. 2010-ben a Kispál és a Borz zenekar pedig egy filmmel örvendeztette meg a rajongóit Napozz Holddal – A Kispálfilm címmel. Ebben a cikkben az ország legfiatalabb Kossuth – díjas rockzenészének idén megjelent könyvével foglalkozunk, melyet a Libri kiadónak ezúton is köszönünk.

A dalszerző, énekes több mint harminc éve van a zenei pályán. Ebben az időintervallumban rengeteg dalszöveg, kósza gondolat, akkord született, melyek ezidáig publikálatlanok voltak. A Még nem összes gyakorlatilag egy verseskötet, amely Lovasi András dalszövegeit, dalkezdeményeit, verseit foglalja magába. Kis túlzással tekinthetjük egyfajta ars poeticanak is, ami több mint háromszáz dalszöveget tartalmaz, melyhez itt-ott akkordok valamint illusztrációk társulnak. Ami miatt külön érdekes a kiadvány, hogy a dalszövegek mellett olyan költeményekkel is találkozhatunk, melyek eddig a fiók mélyén lapultak. Egyszóval igazi kincs ez a kötet  egy Lovasi rajongó számára, hiszen nagyjából minden benne van, amiért annyira szeretni lehet.

IMG 2913

Az énekes dalszerző szövegei valósággal magába szippantják az olvasót. A humoros mégis bús írások keserédes szájízt hagynak maguk után, a bennük megfogalmazott társadalomkritikával pedig nem lehet nem egyetérteni. Ezek a szövegek a közönség által íródtak, a közönség számára, vegyítve ezt Lovasi stílusával, érzéseivel.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tom Hardy kutyákat ment, míg Daniel Radcliffe elárulja melyik HP szereplő halála fájt neki a legjobban
Következő cikk Kemény befejezést ígér a Kártyavár 6. évadának első teljes előzetese