Elhunyt a képregények atyja, Stan Lee


Premiere Of Disney And Marvel Studios' "Doctor Strange" on October 20, 2016 in Hollywood, California.

Hétfő reggel egy Los Angeles-i klinikán örök álomra szenderült a világhírű Stan Lee. A Marvel Univerzum rajongóinak nagy kedvencével többet nem forgatnak már cameo-t.

Stan Lee legendás írója és szerkesztője volt a Marvel Comicsnak. Pályafutását 1939-ben kezdte, az általa és Jack Kirby, valamint Steve Ditko által alkotott karakterek azóta a képregények lapjai után a mozivásznat is meghódították. Fel se lehet az összeset sorolni hirtelen: Vasember, Hulk, Thor, Pókember, X-Men, Fantasztikus Négyes, Fekete Párduc, Daredevil vagy akár a Hangya.

stan lee 1

1922. december 28-án született New Yorkban és már 19 évesen szerző volt a Marvel elődjénél, a Timely Comics-nál. Bár volt a második világháborúban is és a New York-i elit jó ideig lenézte kenyérkereső szakmáját, ám valójában innentől kezdve töretlen útja volt a sikerhez. Rengeteg munka árán megalkották a sokak által kedvelt karaktereket, aztán az 1980-as években elköltözött a nyugati partra, hogy Hollywoodot is meghódítsa, így kerültek a sokak által szeretett rajzfilmek a tévéképernyőre. Aztán 2008-ban a Vasemberrel egy új korszak kezdődött, amint tudjuk.
Mindenki kedvenc cameo-színészének sűrű volt az utolsó pár év. Tavaly elvesztette feleségét, Joant, akivel közel 70 éven át voltak házasok. Összeveszett a lányával, pereskedett rengeteget és természetesen szinte az összes Marvel filmben feltűnt egy-egy jelenet erejéig. Apropó, jelenetek: Nem tudni még hány, a közeljövőben várható mozifilmben fog ott lenni, ám halálával bekövetkezett az, amitől a rajongók egy ideje már rettegtek. Nem lesz több bajusz alatti félmosoly.

Amióta a hír szárnyra kelt, rajongók és hírességek tömkelege nyilvánított részvétet, ennek a kivételes életművel rendelkező, 95 éves embernek. Kitörölhetetlenül része lett a popkultúrának és az biztos, hogy nem fogják elfelejteni, soha.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A ház, amit Jack épített – kritika
Következő cikk Az élőszereplős Pokémon-film előzetesét a Toy Story 4-gyel öblítettük le