Millie Bobby Brown lett az UNICEF legfiatalabb nagykövete


uni

A Stranger Things 14 éves sztárjának kinevezését hivatalosan ma, a gyermekek jogainak világnapján jelentik be az Egyesült Nemzetek Szervezetének központjában, New Yorkban, az Empire State Building épületében.

Egy álmom vált valóra, hogy az UNICEF jószolgálati nagykövetévé válhatok… Hatalmas megtiszteltetés, hogy azon emberek listájához csatlakozhatok, akik az elmúlt években támogatták a szervezetet. Alig várom, hogy találkozhassak a rengeteg gyerekkel és fiatallal, akik közül amennyit csak tudok meghallgatok és felszólalok majd a nevükben.

Nyilatkozta Millie, aki a globális platform segítségével a gyermekek jogaira, a hiányos oktatási rendszerekre, valamint az erőszak, a megfélemlítés és a szegénység  gyerekekre gyakorolt hatására igyekszik majd felhívni a figyelmet.

1 2

A gyermekek jogainak világnapja 1954. november 20. óta létezik, amikor is az ENSZ Közgyűlése elfogadta a A Gyermekjogi egyezményt. A Nyilatkozat célja, ” hogy a gyermek gyermekkora boldog legyen”, ami olyan konkrét jogokat fogalmaz meg, mint például a névhez, az állampolgársághoz és az oktatáshoz való jog.

Ezen a napon az UNICEF arra kéri a támogatóit, hogy a kezdeményezés színének választott kék ruhadarabot viselve, szolidaritásból álljanak ki a hátrányos helyzetű, sérülékeny gyermekek mellett.

Millie az UNICEF többi nagykövetével, vagyis Liam Neesonnal, Orlando Bloommal, Lilly Singh-el, a Blue Man Grouppal, és Dua Lipával közösen egy videót is készített a gyermekek jogainak világnapja alkalmából:

 

2 4

3 2

4 1

5 2

6 2

7 3

(képek forrása: justjared)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Befutott az Aquaman végső előzetese, ami még mindig cikinek tűnik
Következő cikk Cuki újszülött szuperhősök