Máris itt az év első netes őrülete, a Bird Box-kihívás


Még csak néhány napja léptünk az újévbe, máris megvan 2019 legújabb közösségi médiás őrülete, a Bird Box-kihívás, amit a kanadaiak indítottak útjára. A Netflix egy nyílt levélben kérte arra az embereket, hogy senki se csatlakozzon az új kezdeményezéshez, ugyanis nagyon veszélyes.

Tavaly év elején még a Kylo Ren-kihívás hódította meg a világhálót, aminek során Az utolsó Jedik ominózus Adam Driver-féle tüdőgatyás jelenetét kellett imitálni. Idén viszont egy sokkal “halálosabb” őrület tört magának utat, amiben a résztvevőknek a Netflix által bemutatott posztapokaliptikus Bird Box filmjének (kritikánkat itt olvashatod róla) központi elemét, a vakságot kell különböző hétköznapi szituációkban megvalósítani.

Az R-besorolású filmben ugyanis Sandra Bullock egy olyan anyát alakít, aki két gyermekét igyekszik életben tartani egy titokzatos erőtől, amit ha megpillantanak az emberek öngyilkosságot követnek el. Így aztán bekötött szemmel közlekednek szerte a világban, ami természetesen az internet népének fantáziáját is megmozgatta, így elkezdtek olyan videókat feltölteni, amikben kendővel lefedett szemmel próbálnak meg érvényesülni a mindennapokban. Nem nehéz kitalálni, hogy mindez nem csekély kockázattal jár: egy nő például majdnem égési sérülést szenvedett a mutatvány közben, amikor is ráesett a fűtőtestre, egy fiú vakon kezdett triciklizni az utcán, aminek során nekiment a falnak és zúzódásokat szerzett, de olyan is akadt aki egy teljes napon át, vagyis 24 órán keresztül vakon próbált életben maradni. Nem csoda, hogy a Netflix annak ellenére, hogy értékeli a rajongók szeretetét, mégis félti az előfizetőinek a testi épségét, ezért arra kér mindenkit, hogy felejtsék el a kihívást mielőtt kórházi mémekké válnának.

Azért mi kigyűjtöttük a legjobbakat az utókornak, ezzel is felhívva a figyelmet rá, hogy mit ne csináljatok (bár elképzelni sem tudjuk, hogy ebben mi akkora poén és ki az az elvetemült őrült, aki egy ilyenbe belevágna, de ezt eldönteni nem a mi kenyerünk):

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Creed II - kritika
Következő cikk Aquaman vagy Watchmen karakter? Patrick Wilson megmondja!