2022-ben megnyitja kapuit a Ghibli Park- mutatjuk a terveket!


stu

Mijazaki Hajao rajongói valószínűleg boldogan fogadják a hírt, miszerint a híres japán animátor varázslatos világát életre hívják egy vidámpark formájában.

Mijazaki a világ egyik leghíresebb animációs stúdiójának, a Ghibli világának megalkotójaként ismert, valószínűleg te is láttad legalább egy mesterművét, mint például az Oscar-díjas Chihiro Szellemországbant vagy a Totoro- A varázserdő titka című alkotását. A régió vezetősége szerint a szórakoztató komplexum 2022-ben nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt, ami az Aichi Commemorative park területén fog állni Nagakute városban.

De lássuk a park stúdió által nyilvánosságra hozott vizuális terveit:

Youth Hill Area- Ifjúsági terület

1 4

A 2005-ös, 500 hektáros Világkiállítás területén fog állni a zöld oázis, mely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy a természet lágy ölén élvezhessék a Ghibli Parkot. A területen már most megtalálható a Totoro- A varázserdő titka című animációból megismert híres ház, mely szintén a 2005-ös Világkiállításra készült.

2 5

Ghibli Large Warehouse Area- Nagy Ghibli Raktárpark

3 2

A régió vezetése szerint a park úgy fog megépülni, hogy a lehető legkevesebb mértékben avatkozzon be a terület természetes működésébe illetve biológiájába. Miközben nagy területen erdők, oázisok terülnek majd el, ugyanúgy megtalálhatóak lesznek vonatok is a minél gyorsabb közlekedés érdekében. A területen sok európai stílusú téglaház is épül, amik természetesen a Ghibli animációs filmekből megismert épületek külsejére hajaznak majd.

4 2

Witches’ Valley Area- Boszorkányok Völgye

5 1

A fő attrakciók A vándorló palota filmből megismert épületek lesznek. A park öt különböző részre lesz osztva: Ifjúsági Park, Nagy Ghibli Raktárpark, Monokoke Faluja, Dondoko Erdő, és a Boszorkányok Völgye. A Nagy Ghibli Raktárpark olyan létesítményeknek ad majd otthont, mint a mozi, a színház, a terápiás központ és kiállítások. A park szintén létrehoz egy másolatot arról az antikvitásról mely a Keleti szél című animációs filmben található meg.

6 1

Mononoke’s Village Area / Mononoke Faluja

7 1

A Ghibli világának különleges teremtményeik szobrai foglalnak majd itt helyet, és a park egész területén megtalálhatóak lesznek.

8 1

A park a 2001-ben, Tokióban nyílt Ghibli Múzeum sikerét szeretné követni. Amelyben megtalálható számos kiállító tér, gyermekek számára oktatási terek, és egy színház is.

Dondoko Forest Area / Dondoko Erdő

9

Mindezen szép és bizalomkeltő tervek ellenére adódik egy probléma: a régió vezetése nem biztos még a költségvetéssel kapcsolatban. A tervek és az épületek sem kerültek elfogadásra, így az építésük sem kezdődött meg. Azonban mi nagyon bizakodóak vagyunk, ahogy a világ más pontjáról származó filmrajongók is. Egy ilyen park hiánypótló, és méltó időkapszulája lehet Mijazaki és a Ghibli Stúdió életművének és örökségének.

park
A teljes park felülnézetből

(boredpanda)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk David Lynch fotókiállításával nyit a Budapest Fotófesztivál
Következő cikk A csempész – kritika

1 Comment

  1. […] (7. sor közepe) […]