Jöhet a Social Network – A közösségi háló folytatása


soc

Rengeteg botrány övezte a Facebookot a Social Network – A közösségi háló bemutatója óta, így a film írója úgy véli ismét lenne mit mesélni egy esetleges folytatásban.

2010 egyik legemlékezetesebb alkotása lett a David Fincher rendezésében készült, 3 Oscar-díjat bezsebelt Facebook-film aminek írójával, Aaron Sorkinnal a napokban interjúzott az AP Entertainment. A beszélgetésből kiderül, hogy Sorkint A közösségi háló producere, Scott Rudin már évek óta bombázza emailben különböző cikkek csatolásával a folytatást illetően:

Több emailt kaptam tőle csatolt cikkekkel, mondván: “Épp itt az ideje egy folytatásnak, nem igaz?”. Először is sokkal többet tudok a 2005-ös Facebookról, mint a 2018-asról, de tudom, hogy a folytatásnak mindenképp el kéne készülnie. Sok érdekes és drámai dolog történt a film lezárása óta.

Az biztos, hogy akadna új alapanyag a második részhez, hiszen az elmúlt években voltak hacker és adatvédelmi-botrányok, lezajlott a Winklevoss testvérekkel folytatott per, és akkor még a Facebook társalapítójának, Eduardo Saverinnek a sorsáról nem is beszéltünk.

 

A Sony-tól pedig kihagyott ziccer lenne, ha nem valósítaná meg a 40 millió dollárra világszinten 225 milliót hozó filmjük második részét, ami az elmúlt 9 évben számos “A XXI. században debütált legfontosabb filmek” listájára is felkerült. A kérdés csak az, hogy színvonalban képes lenne-e megugrani Fincher mozijának a mércéjét. Szerintetek?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Billy Zane lesz Marlon Brando
Következő cikk Zöld könyv – Útmutató az élethez – kritika