Hivatalos: David Fincherrel és Brad Pittel jövőre forog a Z világháború folytatása


orito

Több évnyi pletykát követően a Z világháború folytatása végre megvalósulni látszik, a film producerei nemrég azt is bejelentették mikortól forog az eredetileg Marc Forster dirigálta zombi apokalipszis újabb része.

Dede Gardner és Jeremy Kleiner a Variety kérdésére válaszolva jelentették be, hogy 6 év után David Fincher rendezésében, természetesen Brad Pitt visszatérésével 2019 júniusában kezdik meg a Z világháború 2. forgatási munkálatait. A nyári időzítés azt is jelenti, hogy legkésőbb 2020-ban be is mutathatják az elkészült produkciót.

A Paramount Pictures égisze alatt 2013-ban debütált első rész a 2006-os Max Brooks írta azonos című regényének adaptációja volt, melyben Brad Pitt az ENSZ-alkalmazottjaként beutazza a világot, hogy gyógymódot találjon a tömeges zombivá váló emberek problémájára. Pitt szintén megerősítette, hogy ismét a sálának hála nagy népszerűségnek örvendő Gerry Lane bőrébe bújik, arról viszont még nem szól a fáma, hogy a többiek, mint például Mireille Enos visszatér-e az újabb kalandra.

 

Fincher még 2017-ben csatlakozott a Z világháború folytatásához, akkor J.A. Bayona-tól vette át a helyet. A Collider értesülései szerint a stúdió jelenleg a direktor ütemtervével hangolja össze a projektet, ugyanis Fincher 2019 első negyedévére fejezi be a Netflix számára a Mindhunter 2. évadát, míg Pitt, aki jelenleg Tarantino Volt egyszer egy Hollywood filmjén dolgozik 2019-re eddig teljesen szabadnak tűnik.

A Z világháború második része ezzel negyedszerre is összehozza Fincher-Pitt párosát a Hetediket (1995), a Harcosok klubját (1999), a Benjamin Button különös életét (2008) követően, és mivel eddig a közös munkájuk mindig remek eredményt produkált, már alig várjuk ebből mi sül ki.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Pop, foci, satöbbi – Nick Hornby munkássága
Következő cikk Ridley Scott 80 évesen kóstol bele a sorozatok világába