Így fest Nicholas Hoult, mint az ifjú Tolkien az író életéről szóló filmben


1 18

Az Entertainment Weekly-nek köszönhetően először láthatjuk Nicholas Houltot, mint az ifjú J. R. R. Tolkient az író életéről készült moziban, ami május 10-én mutatkozik be a nagyvásznakon.

A szimplán Tolkien címen futó projektben Hoult (X-men, Mad Max) mellett a másik központi szerepet Lily Collins tölti be, aki A Gyűrűk Ura trilógia írójának feleségét, Editet alakítja.

A David Gleeson és Stephen Beresford szkriptje alapján Dome Karukoski (Oroszlánszív) rendezte film az író alkotói éveire koncentrál majd, melyből azt is megtudhatjuk, hogy az első világháború kitörése miként inspirálta Tolkient Középfölde történetének megírására:

A Tolkien körüljárja az árván maradt szerző legmeghatározóbb éveit, amelyek barátságokat, szerelemet és művészi inspirációt szült egy csapatnyi hozzá hasonló kívülálló között. Ám az első világháború kitörése a Szövetség felbomlásával fenyeget, melyek összessége később arra inspirálta Tolkient, hogy megírja a Középföldén játszódó történeteit.

A közzétett friss jelenetképeken a további szereplők egy részét is szemrevételezhetjük a Tolkienból, akik között ott van még Colm Meaney, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn-Carney, Craig Roberts, Laura Donnelly, Genevieve O’Reilly, Pam Ferris és  Derek Jacobi.

2 16

3 11

4 8

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Milyen műfajú filmet készítsen legközelebb Nolan? -Szavazzátok meg!
Következő cikk Angelina Jolie szerepet vállalt az Akik a halálomat akarják című thrillerben