Oscar – Ezt a négy kategóriát adják majd át a reklámszünetekben


os

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia még tavaly kavart nagy botrányt az Oscar-gála rohamosan csökkenő nézőszámának megállítására tervezett változtatásaival. Bár az új, legjobb közönségfilmnek járó kategóriából végül kihátráltak, az ABC által sugárzott esemény műsoridejét mindenképpen három órára fogják csökkenteni.

Az Akadémia ezt úgy éri el a február 24-én megrendezésre kerülő 91. Oscaron, hogy négy kategória nyertesét a reklámszünetekben hirdeti ki. A bizottság elnöke, John Bailey hétfőn közölte a tagokkal kör-e-mailben, melyből kiderül, hogy a négy pórul járt kategória a legjobb operatőri munka, a vágás, az élőszereplős rövidfilm és a smink és haj.

Vagyis aki a tévé előtt ülve, élőben követi majd az eseményeket, az kénytelen lesz az Oscar egy rövidített verziójával beérni. Persze a nyertesek beszédeit egy későbbi műsoridőben majd megmutatják, illetve a vérbeli fanok Bailey ígérete szerint online követhetik ezt a négy díjátadót az Oscar.com-on és az Akadémia szociális csatornáin, vagyis érdemes lesz beizzítani a laptopokat a kanapén fekve.

Az igazságosság jegyében az elnök azt is elárulta, hogy a következő években összesen 4-6 különböző kategória rotációs alapon nem kerül majd be az élő közvetítésbe, ami azt is jelenti, hogy az idén kiszórt csoportok a 2020-as Oscar-adásba mindenképpen helyet kapnak majd.

Ha a reklámok legalább ilyen stílusosak lennének, akkor könnyebben megbarátkoznánk a dologgal:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Premierdátumot és friss fotókat is kiadtak a Hatalmas kis hazugságok 2. évadához
Következő cikk Origin 1. évad - kritika