Robert Downey Jr. nem akar Tony Starkként Oscart nyerni


A Disney nemrégiben bejelentette, hogy elindítanak egy nagyszabású kampányt a Bosszúállók: Végjáték Oscar győzelméért, több kategóriában is. Rengeteg rajongó felháborodott, hogy Robert Downey Jr.-t miért nem terjesztik fel a Legjobb színész kategóriában, de ennek nyomós oka van.

2019 disneylegend rdjNem mintha a Disney nem akarta volna, ők igenis szerették volna jelöltetni. A döntést a színész maga hozta meg. Erről a The Howard Stern Show-ban mesélt mindenki kedvenc Tony Starkja:

“Nagyon örülök, hogy ezt felhoztad, mert volt róla szó és nemet mondtam, mert sokkal jobban hasonítok rád, mint azt hinnéd. Hallgatom a show-t és egyetértek a legtöbb általatok megfogalmazott véleménnyel, akármilyen változatosak is. Esetenként, elég vad dolgokat tudtok mondani és olyankor úgy vagyok vele: ” oh, én nem így látom, de imádom azt, ahogy ti látjátok.”

“Megmondom az igazat, nem számítottam rá, hogy [a Marvel Univerzum] azzá válik, amivé. Egy nagy hatalmas, többfejű hydra lett belőle.”

A műsorban szó esett a Martin Scorsese által megfogalmazott véleményről is, miszerint a Marvel-filmek valójában nem is igazi mozifilmek. Robert Downey Jr. értékelte a kritikát:

“Ez az ő véleménye. Úgy gondolom, hogy ezeket a filmeket játsszák a mozik. Értékelem a véleményét, mert az ő szava sokat ér. Szükségünk van a különböző perspektívákra, hogy megtaláljuk a helyes utat és továbbhaladhassunk… Az ő szemszögéből egyébként sok elmondható a zsánerfilmekről. És boldog vagyok, hogy részese lehettem a “problémának” (már ha van), ami befeketíti a mozit, mint művészetet.”

A beszélgetés ide vágó részei itt látható angolul.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Képek a 25 éves Született gyilkosok osztálytalálkozójáról
Következő cikk Így néz ki Al Pacino a Taxisofőrben és Jim Carrey a Ragyogásban