A Marvelt nem érdekli az Oscar új kategóriája, ők a legjobb film díját szeretnék a Fekete Párducnak


borito 47

Annak ellenére, hogy az Akadémia új kategóriát vezetett be az Oscar történetében, hogy díjazhassák az úgy nevezett „populáris filmeket”, a Marvel továbbra is a legjobb film díjára hajt a Fekete Párduc filmjükkel. Hiszen Ryan Coogler rendező műve nem csak a pop-kultúra lényeges eleme lett, hanem hihetetlenül elismert is. Ennek tudatában a Marvel és a Disney nem a legjobb populáris film-jelölést pályázza meg, vagy bárhogy is fogják elnevezni az új kategóriát.

 

Ők a legjobb film-jelölést szeretnék elérni. Ha végignézzük az Oscar történetét, még egyetlen képregényfilm se érte el ezt a dicsőséget. Pedig 2009-ben lehetett volna rá esélye a A sötét lovagnak, vagy tavaly a Wonder Womannek és a Logannek, mégis lemaradtak róla. A Marvel Stúdió elnöke Kevin Feige arról beszélt, hogy Ryan Coogler megérdemelné az elismerést.

Szeretném látni, hogy a kemény munka, a fáradozás, a vízió és a tehetség, amit Ryan Coogler, mint filmkészítő befektetett kifizetődik. Aki pár éve ott ült az asztal másik felén és azt mondta, hogy „Gyötrődök, mert kérdéseim vannak a múltammal és örökségemmel kapcsolatban és azt gondolom, hogy nagyon el szeretném mondani a történetet ezzel a filmmel”. – És ezt olyan hihetetlenül jól végezte el, oly sok hatással… látni, hogy lehetséges lenne, hogy ezt elismerjék. Ez nagyon tetszene nekem.”

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia több változtatást is bejelentett a jövő évi Oscar közvetítéssel kapcsolatban. A legjelentősebb és egyben legtöbb vihart kavart fordulat, az új kategória behozatala. Sokat hozzátehetne a populáris filmek megítéléséhez, olyanoknak, mint amilyen a Fekete Párduc is. Ha elérhetnek jelölést, az talán jobban fogja csábítani a nézőket az Oscar Gála nézése elé. A filmipar és több akadémiai tag persze felbolydult a hír hallatán.

blackpanther

Az más kérdés, hogy a közönségfilmek díját megnyerni kevésbé presztízs értékű, mint elvinni a legjobb filmnek járó Oscart. Bizonyos szempontból sértő is lehet, hogy valamit „csak” ebben a kategóriában jelölnek. Mindenesetre, ha valaminek, akkor a Marvel Univerzum egyik legsikeresebb művének, ami a mozipénztáraknál 1,3 milliárd dollárt hozott, nagy esélye van, akár még a legjobb filmre is.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk David Harbour lerombolja a Stranger Things körül keringő elméleteket
Következő cikk 12 világhírű rendező vall arról, mit gondolnak legendás filmjeikről