Rachel Weisz játssza el Elizabeth Taylort


Rachel Weisz 2016

Rachel Weisz (A múmia, A kedvenc) fogja eljátszani Elizabeth Taylort az ‘A Special Relationship’ című életrajzi filmben, ami Taylor útját mutatja meg az ünnepelt színésznőtől az aktivistáig.

A történetet a színésznő és asszisztense, Roger Wall barátságát követhetji majd végig. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Simon Beaufoy (Gettómilliomos) jegyzi, a rendezést a Bert&Bertie páros (Troop Zero) fogja végezni.

A gyönyörű Elizabeth Taylor a maga korában megtestesítette a hollywoodi ideált. Két Oscar büszke tulajdonosa lehetett: az elsőt a Nem félünk a farkastól című filmjéért, a másodikat a Modern kaméliás hölgyért kapta. Híres arról, hogy életében nyolcszor kötött házasságot (ebből kétszer Richard Burtonnel); valamint elszántan támogatott különböző alapítványokat, legfőképpen az AIDS kutatását és gyógyítását célként kitűző szervezeteket. Valószínűleg Roger Wall miatt jótékonykodott éppen ebben a témában. Wall meleg férfiként nagy szegénységben nőtt fel a konzervatív és homofób délen az 1980-as években, innen jutott el a filmcsillag Taylor mellé. liz taylor roger wall

“A közönség mindig izgatott a hollywoodi sztárok magánélete miatt. És nincsen ikonikusabb színésznő Elizabeth Taylornál, akinek humorára és emberségességére jól világít rá Simon Beaufoy, és gyönyörűen lesz életre keltve a roppant tehetséges Rachel Weisz által.” – nyilatkozta Iain Canning és Emile Sherman producerek.

Rachel Weisz 2005-ben nyerte el a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját Az elszánt diplomatában nyújtott alakításáért, valamint idén is jelölték A kedvenc miatt.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Újabb előzetes érkezett a Star Wars: The Mandalorian sorozathoz
Következő cikk A becsület védelmében (Line of Duty) 1-5. évad - kritika