Majdnem Martin Scorsese rendezte a Jokert, amit figyelemre méltónak tart


Miközben Martin Scorsese kitartóan állítja, hogy a Marvel Univerzum filmjei nem nevezhetőek valódi mozinak, nemrégiben elárulta, hogy ő is rendezhette volna a DC legújabb üdvösségét, a Jokert. Azzal mindenki tisztában volt, hogy felmerült a neve producerként, ám egészen mostanáig nem mondta senki, hogy felkérték rendezőnek is!

scorseseA BBC-nek adott interjújában mesélt a dologról: “Úgy döntöttem nincs rá időm. Todd (Phillips) mondta nekem ‘Marty, ez a tiéd’ és (azt feleltem) ‘Nem tudom, hogy akarom-e’. Személyes okokból nem akartam bevonódni, de nagyon jól ismerem a forgatókönyvet… Sokat gondoltam rá az elmúlt négy évben.”

Mindenesetre végül nem vállalta el, mert nem akart időt és energiát szánni egy olyan film gyártására, ahol a főszereplő “képregény karakterré válik”. Emellett elismerte, hogy a Joker film “figyelemre méltó” lett, valamint méltatta Joaquin Phoenix teljesítményét. Nem is számítja szuperhős filmnek a bűn hercegéről szóló darabot, ám túlságosan zavarta a képregényeredet. Nem tudta képes-e megrendezni és megtenni a “következő lépést… ez a karakter képregény szereplővé válik. Eltorzul. Nem azt jelenti, hogy rossz művészeti termék lenne. Lehetne, de nem nekem való, tud követni?”

Aztán visszatért az október elején kirobbanó szuperhősfilm-mizériához: “más művészeti fajta”-ként aposztrofálta, de még mindig nem moziként. Hozzátette:

“Nem könnyű őket megcsinálni. Rengeteg tehetséges ember végez kiváló munkát és sok ember tényleg nagyon élvezi ezeket a műveket. De valóban úgy gondolom, hogy inkább vidámparknak tekinthetjük ezeket a filmeket.”

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Terror: Gyalázat – 2.évad kritika
Következő cikk Keanu Reeves húsz év után jelent meg barátnővel a vörös szőnyegen