Az új Bond és a True Detective rendezője készíti Az utolsó mohikán sorozatot


azutolso mohikanCary Joji Fukunaga (007 – Nincs idő meghalni; A mániákus) az HBO Max-ra szállítja Az utolsó mohikán sorozatot.

A projekt, amely a Paramount berkein belül lett fejlesztve múlt áprilisban, az újbóli elmesélése J.F. Cooper regényének, ami a fiatal mohikán Uncas és a vegyes származású, brit Cora szerelmét állítja középpontba, miközben a Hétéves háború dúl.

“A civilizációk összecsapása zajlik a Hétéves háború alatt, ez a történelmi korszak keretezi az Utolsó mohikán történetét, ami hosszú ideje szenvedélyesen foglalkoztat engem.” – mondta Fukunaga a filmterv fejlesztésének kezdetén. – “Világháború volt, mielőtt ez a kifejezés egyáltalán létezett volna. A lehetőség a történet és a kitartó, szabadgondolkodó karakterek újragondolására, olyan tehetségek közreműködésével, mint Nick Osborne vagy Nicole Kassell (Watchmen), hihetetlenül izgalmas számomra. Együtt a Paramount TV-vel és az Anonymous Contenttel, esélyünk nyílt az elfeledett hősök feltámasztására, akik a mai amerikai identitás megalapozói voltak.”

Az utolsó mohikán közkedveltsége folytán már rengetegszer lett megfilmesítve, akár film, akár tévés verzióban. Kis keresgéléssel kilenc filmadaptációt találhatunk, kezdve egy 1911-es mozival James Cruze-zal a főszerepben, egészen a Daniel Day-Lewis nevével fémjelzett 1992-es verzióig bezárólag. TV-adaptáció készült többek között 1957-ben (Hawkeye and the Last of the Mohicans) és legutoljára 2004-ben. Utóbbi egy olasz animációs  sorozat volt (The Last of the Mohicans címmel).

Ennél biztos erőteljesebb lesz:

Ez meg tényleg jó irányvonal volt:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Őszinte és vicces összegzés minden Tarantino filmről
Következő cikk Judy - kritika