Kobe Bryant és a Dear Basketball


Kobe Bryant, az L.A. Lakers kosárcsapat egykori csapatkapitánya és egyik legeredményesebb játékosa vasárnap, 41 éves korában életét vesztette egy helikopteres balesetben, 13 éves lányával együtt. És hogy miért is emlékezik meg róla egy filmekkel foglalkozó oldal? Azért, mert Bryant nem kizárólag kiváló játékos volt, hanem ő az írója az egyik leginkább szívhez szóló animációs sportfilmnek, a Dear Basketball-nak.

A 2015-ben visszavonult kosarast régóta foglalkoztatta Hollywood. Az NBA-t követő időkre nagy tervei voltak: filmek, sorozatok, rövid filmek vagy akár egy regény elkészítése is. A következőt nyilatkozta 2017-ben a The Wrap-nek: “Úgy gondolom millió módja van a közönség elérésének és az a fontos, hogy érdekes történetekkel és karakterekkel tegyük ezt meg.” Az ilyen irányú karrier kezdetét a Dear Basketball jelentette. A közel 6 perces animációs film arról szól, hogyan lett kitartással és rengeteg szorgalommal egy aprócska fiúból a Lakers csapatkapitánya. Miközben a képeket figyeljük, Bryant mesél arról számára mit is jelentett a kosárlabda.

A kisfilm elkészültéhez olyan neveket szerzett, mint A kis hableányt, az Aladdint és a Szépség és a szörnyeteget is rajzoló veterán grafikust, Glen Keane, valamint zeneszerzőnek nem kisebb sztárt, mint John Williamst. Ha valaki esetleg nem tudná ki ő, akkor álljon itt egy pár a legismertebb munkáiból: Star Wars, Jurassic Park, Harry Potter, Reszkessetek betörők, Schindler listája és még sorolhatnánk. A szívvel-lélekkel végzett munkának az eredménye a 2017-es legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díj bezsebelése lett. És ha valakit még mindig nem győztünk meg, nézze meg maga, hogyan is alkotott Kobe Bryant maradandót Hollywoodban (is):

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (317.)
Következő cikk Matthew McConaughey visszatér a tv-képernyőkre