Matthew McConaughey visszatér a tv-képernyőkre


Matthew McConaughey A törvény nevében (True Detective) után ismét visszatérhet a tv képernyőkre az FX csatornáján. Ráadásképpen a projekthez csatlakozott a True Detectivet is jegyző író, Nic Pizzolatto. Vajon tartják a színvonalat?

true detective16

A törvény nevében hamar kultikussá vált. A kritikusok által is egekig magasztalt első évadban a nyomozást lefolytató rendőrpárost Matthew McConaughey és Woody Harrelson alakította, akik a való életben is nagy barátok. A szezon végül 12 Emmy jelölést kapott, amiből 5-öt is megnyert. McConaughey-t és Harrelsont is jelölték a legjobb drámai színész díjára, ahogyan Pizzolattot is felterjesztették a legjobb drámai forgatókönyvíró kategóriájában. Azóta még két évad ment le a sorozatból, legutóbbi Mahershala Ali és Stephen Dorff főszereplésével 2019-ben, és bár kíválóak voltak ezek az évadok is, az elsőt nem nagyon tudták felülmúlni.

Egy ilyen előzmény után nem lehet szó nélkül elmenni amellett, ha Pizzolatto és McConaughey újra együtt dolgozhat. Az új drámai sorozat címe Redeemer és Patrick Coleman első, The Churchgoer című regényén alapszik. A történet egy egykori lelkészt állít középpontba, akiből könnyelmű biztonsági őr (McConaughey) vált az idők folyamán. A cselekmény ott veszi fel a fonalat, amikor egy eltűnt nő utáni nyomozás folyik Texasban és főhősünk próbálja átverekedni magát egy korrupcióval és bűnnel teli összeesküvésen. Mindeközben a múltja és jelene is összefonódik a nő körüli erőszakkal és csalással zsúfolt rejtéllyel.

Pizzolatto így nyilatkozott: “Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy ismét együtt dolgozhatok Matthew-val, és igazán hálás és lelkes vagyok az esélyért, hogy új tv-filmeket készíthetek a Fox 21 és az FX számára.”

matthew mcconaughey nic pizzolatto

A Redeemer lesz tehát Matthew McConaughey második főbb sorozatszerepe a True Detective után. Mostanság (egészen pontosan csütörtöktől) az Úriemberekben láthatjuk majd a színészt, Guy Ritchie alvilági visszatérésében. Bár kedvenc ausztrálunknak volt pár mellényúlása szerepválasztás terén, a Mielőtt meghaltammal Oscart nyerő McConaughey kétségkívül remek színész, amit bizonyított már a Tökéletlen időkkel és a Csillagok közöttel is. Rajta nem fog múlni a Redeemer sikere. Mi már nagyon várjuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kobe Bryant és a Dear Basketball
Következő cikk Kisasszonyok - kritika