22 érdekesség a Szex és New York sorozatról


szex and the city 1998. június 6-án elindult a Szex és New York. Ennek apropóján 22 érdekesség a sorozatról.

A New Yorkban játszódó, helyben forgatott sorozat, amely Candace Bushnell azonos című 1997-es könyvén alapult, négy nő életét követi, akik különböző természetük és folyamatosan változó szexuális életük ellenére mindvégig elválaszthatatlanok és lelki támaszt jelentenek egymás számára. A főszerepekben Sarah Jessica Parker (mint Carrie Bradshaw valójában az írónő alteregója), Kim Cattrall (mint Samantha Jones), Kristin Davis (mint Charlotte York) és Cynthia Nixon (mint Miranda Hobbes) voltak láthatóak, míg a híres vendégsztárok közt megtalálható többek között Matthew McConaughey, Bradley Cooper, David Duchovny, Justin Theroux, Elizabeth Banks, Lucy Liu, Jon Bon Jovi és Alanis Morissette is.

A Szex és New York 1998 és 2004 közt futott, 8 Golden Globe-ot és 7 Emmy-díjat nyert. A sorozat 6 évadból, illetve 94 epizódból áll. Aműgy már a sorozat főcímében felfedezhető egy kis baki, ugyanis amikor Carrie először meglátja a buszt, az még tele van utasokkal, mikor elfordul már üres.

1. A sorozatban látott (és elfogyasztott) összes koktél utánzat volt, egyik sem tartalmazott alkoholt.

Sex And The City Miranda GIF - Find & Share on GIPHY

2. Sarah Jessica Parker (SJP) szerződésben kötötte ki, hogy nem lehet meztelen jelenete a sorozatban. A négy főszereplő közül ő volt az egyetlen, aki ragaszkodott ehhez.

3. A Cynthia Nixon által játszott Miranda csak a sorozat miatt váltott vörös hajra, eredetileg ugyanis szőke. Míg Carrie-t eredetileg barnának szánták, a pilotban még sötétebb hajjal szerepel, ám a készítők végül úgy gondolták, hogy szőkének kellene lennie a karakternek.

kep4. SJP komolyan fontolóra vette, hogy ott hagyja a sorozatot a pilot leforgatása után, mert kényelmetlen volt számára néhány felmerült téma.

5. Amíg SJP alakította Carrie-t, átlagosan naponta 18 órát töltött magassarkúban.

6. SJP közel 70%-át megtartotta azoknak a ruháknak, amelyeket a sorozatban hordott.

7. Matthew McConaughey szerepét eredetileg Alec Baldwin alakította volna az Escape from New York epizódban, de George Clooney-nak és Warren Beatty-nek is felajánlották.

kep28. Az 5. évad SJP terhessége miatt csak 8 epizód hosszúságú.

9. Big felesége, Natasha (Bridget Moynahan) a sorozatban mindig fehér ruhában látható.

10. A házassági szerződést, amit Charlotte-nak alá kell írnia a sorozatban, valódi ügyvéd írta. Még a TV-s párok sem lehetnek eléggé körültekintők.

11. Annak ellenére, hogy 2004-ben véget ért a sorozat, mind a mai napig működik SATC tematikájú buszos városnézés. A túra annyira népszerű, hogy a hét minden napján működik. Az állomások között megtalálható a Magnólia pékség, a Bleeker Street és Carrie lakása is.

12. 2012-ben 9,65 millió dollárért adták el Carrie lakását.

13. Carrie hírhedt tütüje SJP ötlete volt és mind a mai napig a sorozat producere, Michael Patrick King irodájában található bekeretezve a falon. Amúgy egy turkálóban találták és 5 dolcsiért vették meg.

Sex And The City Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

14. Kim Cattrall kétszer is visszautasította Samantha szerepét. Végül Darren Star barátjának unszolására adott egy esélyt a sorozatnak.

15. Carrie a 245 East 73rd Street, Samantha a 300 Gansevoort Street, Charlotte a 700 Park Avenue, míg Miranda 331 West 78th Street címen laknak. A valóságban azonban egyik cím sem létezik.

kep516. Aleksandr Petrovsky lakásán található műtárgyak és festmények valójában az őt játszó balett-táncos, Mikhail Baryshnikov magántulajdona.

17. Az első kutya, aki eredetileg Pete-t játszotta volna, valójában félt John Corbettől, így le kellett cserélni egy másik kutyára.

kep 918. A négy főszereplő közül egyik sem viseli kétszer ugyanazt a ruhát a sorozatban, egészen a záró epizódig, amikor Carrie ugyanazt a bundát viseli, mint az első évadban.

19. Az az epizód, amelyben Berger egy post-it-en szakít Carrie-vel, a sorozat egyik írójának valós történetén alapszik, akivel egy post-it-en szakítottak.

Sex And The City GIF - Find & Share on GIPHY

20. A legutolsó epizód forgatása 4 nappal a tévés bemutató előtt fejeződött be.

21. A 4.évad 12.részéig A sorozat főcíme és Sarah Jessica Parker neve mögött a World Trade Center tornyai látszódnak. A szeptember 11-ei terrortámadás után azonban már az Empire State Building-et láthatjuk.

22. Carrie a sorozat alatt összesen 92 kérdést tett fel a rovatában. Amikor Párizsba költözik, azt írja: “Lehet, hogy itt az ideje, hogy befejezzem a kérdezősködést?”. Ez az utolsó kérdés, amelyet feltesz a sorozatban.

Forrás: HBO

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Halálos iramban 99, mert Vin Diesel sosem lesz hozzá túl öreg
Következő cikk A hét röhögései (336.)