A klasszikus Disney rajzfilmek és kulthorrorok találkozása könyvborítókon


A Disney filmek általában elég távol állnak a horroroktól. Ám, ha valakinek hiányérzete lenne, akkor Daniel Björk svéd művésznek köszönhetően itt a megoldás.  Björk egy érdekes popkulturális hibridet hozott létre a klasszikus horrorfilmek és az ikonikus Disney mesék újragondolásával.

Elsőre nehéz elképzelni Hamupipőkét vagy a Susie és Tekergő főszereplő párosát 80-as évekbeli horrorként, de Björk minden egyes műve esetében érdekes csavarokat talált ki. Nem csak egyszerűen összerajzolta a két műfaj műveit, hanem teljesen újra is értelmezte őket.  Tönbbynire a legismertebb jelenetek lettek kiválasztva és frappáns könyvborítókká átalakítva. Emellett a válogatásba még bekerült egy-két egyéb Björk-mű, köztük a Disney-től független Félelem és reszketés Las Vegasban is. Vigyázat, mert erősen korhatáros!

Daniel Björk további munkái az Instagramján tekinthetőek meg.

björk1 björk2 björk3 björk4 björk5dologdzsungel konyve björk6 björk7 björk8 björk10 björk11 björk12 björk13 björk14 björk15 björk16 björk17 björk18 björk19  björk21 björk23bambi 2 björk24 björk25 björk26 björk27 björk29 björk30beetlejuice 1scannersre animatorremalom az elm utcabanhellraiser 1tamad a marsbjörk22björk9björk28björk20Érdekes lehet még:

A klasszikus Disney mesékben is zöld háttérrel dolgoztak

Az olasz illusztrátor, aki Disney karakterekkel éli a hétköznapjait

Amikor a Disney szereplők találkoznak a valósággal és más filmekkel

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nyári hobbi, dinnyéből faragjál Gollamot, Venomot vagy Éjkirályt!
Következő cikk Vicces visszatekintés gyerekkorunk kedvencére a Végtelen történetre