Pumpkin Jack – játékteszt


1

Pumpkin Jack, Fejlesztő: Nicolas Meyssonnier, Kiadó: Headup Games, platform: PC, Switch, PS4, Xbox One

Egyetlen ember alkotói munkáját dicséri a Pumpkin Jack c. 3D-s platformer, mely az idei Halloween szezon egyik legüdébb meglepetése a videójátékok palettáján.

A Pumpkin Jack hosszúra nyúlt, 4 évnyi fejlesztés után jelent meg. Nem meglepő, hogy a procedúra ilyen sokáig tartott, hiszen a játékot egy személyben Nicolas Meyssonnier dobta össze. Persze a készítés során voltak támogatói és segítői, de a munka sava-borsát a francia tehetség végezte. A 3D platformer az Unreal Engine 4-et használja. Nem mondhatni rá grafikai szemszögből, hogy versenybe száll más hasonló motorral készített játékokkal, de tisztességesen össze lett dobva. pumpkin jackA rajzfilm- és meseszerű külcsín valójában csodálatos látványt nyújt, ám ehhez nagyban hozzájárult az utolsó pillanatban kiadott „Ray Tracing és DLSS” frissítés is, mellyel számos effekt vált még szemet gyönyörködtetőbbé. A grafika mellett érdemes pozitívumként megemlíteni Yohan Jager igencsak ütős zenéjét, akinek munkájára tán a fiatalkori Danny Elfman munkássága jelenthette a legnagyobb benyomást.

2

Összesen hat különböző pályán küzdhetjük át magunkat, s a játék stílusának megfelelő védjegyek mind-mind felbukkannak. Gyűjtögethető tárgyakat és rejtett gramofonokat is bezsebelhetünk, előbbivel több különböző skint vásárolhatunk, utóbbi megszerzésével pedig főhősünk táncra perdül. A játék harcrendszere némileg lehetett volna megfontoltabb, ugyanis hiába lehet összeszedni a pályavégi főbb nemezisek legyőzésével összesen 5 különböző fegyvert, többsége alig különbözik egymástól. A mezei ellenségek pedig ritkán jelentenek kihívást, nagyon egyszerű felülkerekedni rajtuk. A Pumpkin Jack játékmenete lineárisnak mondható, azonban a gyűjtögetés mellett a különböző fejtörők és alszintek keseríthetik meg életünket.

A Pumpkin Jack egy kedves és kifejezetten humoros ügyességi játék, melynek viccesen ijesztő hangulata magával ragadó és gyakorlatilag bármely korosztály számára remek kikapcsolódást nyújt.75


Legutóbb ezt értékeltük:

Serious Sam 4 – kritika

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Clooney magányos sarkkutató saját rendezésében, itt a feliratos előzetese
Következő cikk A vezércsel - kritika