A szobádból vagy a moziban nézed a Mátrix 4 vagy a Dűne premierjét?


matrix dune suicideA Warner Bros. a koronavírus járványra tekintettel nagyszabású tervet készített a filmjeinek premierjei kapcsán. A 2021-es kínálatukat egyszerre jelentetik meg majd moziban és egy hónapon át az HBO Max-on is, ami egyelőre még csak az USA-ban elérhető (a honi tájékoztatás szerint: “A mozis premierek hibrid típusú bemutatója (mozi+HBO MAX egyidőben) CSAK az USA-t érinti, a nemzetközi piacon a filmek továbbra is mozikban lesznek bemutatva.
Utolsó szög a régimódi mozizás koporsójában?

A kettős megjelentetéssel minél szélesebb körben akarják a karantén alatt is terjeszteni filmjeiket. Ezt a stratégiájukat fogják alkalmazni a decemberben megjelenő Wonder Woman 1984-nél, ez már korábban kiderült, bár akkor még nem gondoltunk, hogy ez trend lesz. A tervek szerint a filmek megtekintése nem lesz plusz összeghez kötött, a streaming-szolgáltató alapvető havidíjáért már megtekinthetjük az alábbi filmeket:

warner moviesThe Little Things; Judas and the Black Messiah; Tom és Jerry; Godzilla vs Kong; Mortal Kombat; Those Who Wish Me Dead; Démonok között: Az ördög kényszerített; In The Heights (Lin-Manuel Miranda azonos című musicaléből); Space Jam: A New Legacy; The Suicide Squad: Az Öngyilkos Osztag; Reminiscence; Malignant; Dűne; The Many Saints of Newark; King Richard; Cry Macho; Mátrix 4.

Ez lesz a mozi jövője? Vajon ez a jó megoldás, figyelembe véve, hogy idén csak elvétve tudtak kinyitni a filmszínházak. Azért a Dűne és a Mátrix 4. látványvilága talán többet érdemel majd egy házimozinál (persze nem tudjuk, kinek mekkorát jelent ez otthon), most viszont ez még egyéni döntés lesz, de ki tudja idővel, mi történik, ha más stúdiók is hasonlóan gondolkodva majd mennek a Netflixre így?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Milyen Tarantino, Nolan, Godard, Kubrick vagy Scorsese karácsonya?
Következő cikk Kötelező filmek: Aranypolgár