Neo szakállas és Trinity fuvarozza a Mátrix 4 forgatásán


Új információmorzsákkal, kiszivárgott képekkel, videókkal gazdagodtunk a Mátrix 4 forgatásáról, amik rengeteg kérdést vetnek fel. Vajon miért néz ki Neo úgy, mintha John Wick lenne? Trinity átvette Morpheus szerepét, ráadásul új szuperképességekkel is gazdagodott? Egyáltalán hol van a többi szereplő, hiszen a forgatás már jó ideje folyik?

Elvileg ez Neo új profilképe a facen
neokeanu reeveskeanuKezdjük a kinézettel. Neo kapcsán mindenkinek eszébe jut, a letisztult, határozottan vágott haj és az állandóan simára borotvált arc. Erre az összes lesifotón annyit lehet látni, hogy  Keanu Reeves a John Wickből jól megismert frizurájával és arcszőrzetével mászkál a forgatáson. Vajon Neo újjászületett egy másféle testben és ismét meg kell ismerkednie a Mátrix szabályaival? És hova lett a bőrszerkó és a napszemcsi? A divatipar változásai a Mátrixon is éreztetik hatásukat?

matrix 1Aztán mi a helyzet a Carrie-Anne Moss által alakított Trinity-vel? Hugo Weaving (Smith ügynök) és Laurence Fishburne (Morpheus) nem fognak visszatérni a folytatásban, így utóbbi nem fogja tudni főhősünket navigálni a rendszerben. A rajongók valószínűleg jogosan feltételezik, hogy Neo tanítómesterének szerepe innentől Trinity-re hárul. Erről árulkodik egy kiszivárgott felvétel is, ahol egy magas san francisco-i épületről láthatjuk leugrani, majd elrepülni a Neót és Trinity-t helyettesítő bábokat. Ilyen komoly akciójeleneteknél természetes, hogy eleinte próbababákkal kísérleteznek és nem a színészek és kaszkadőrök életével. A jelenet egyébként erősen reflektál az első epizódból arra a részre, ahol Morpheus arra oktatja Neót, hogy a Mátrix fizikai törvényei nem a gravitációtól, hanem az elméd erejétől függ. Vagyis, ha elhiszed, hogy bármilyen lehetetlen helyen át tudsz sétálni, akár több emeletes épületek között is, akkor tényleg képes vagy rá. A lenti videón talán éppen ezeket a még “kihasználatlan” képességeket akarják Keanu Reeves karakteréből kihozni.

Neo és Trinity motorozgatnakneo trinitykeanu reeves 1matrix 4matrix 4 1matrix 4c

Lana Wachovski már nagyon rendezlana wachovskiÉs hogy hol lehet Neil Patrick Harris, Jonathan Gross, Jessica Henwick és Yahya Abdul-Mateen II? Úgy tűnik az ő felvételeik később jönnek. Ami biztos,  hogy Wachowskiék ambiciózus forgatókönyve rengeteg izgalmat tartogat, amire igazán csak 2022. április 1-től derül fény a mozikban.matrix 2

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (320.)
Következő cikk A Vissza a jövőbe remake-je Tom Hollanddal és Robert Downey Jr.-ral