Quixotic zseniális klipjét nézni és hallgatni is extázis minden filmbolondnak


quixotic 1Nem mondanánk, hogy kívülről fújjuk a hazai synthwave képviselőit, pedig a Quixotic állandó fellépője volt az A38 Demogorgon buli-sorozatának, amit sokszor ajánlgattunk. Most a Highway Violence című számukhoz olyan klipet prezentáltak a Mihaszna Film segítségével, hogy csak sepregetjük az állunkat.
Tengernyi meló van benne, érződik a 20 napnyi forgatás, 120 ember igyekezete, autóból is 20 szerepel benne (Knight Rider KITTje, a Vissza a jövőbe DeLoreanje) és akkor még az utómunkáról nem is szóltunk. Önmagában ez már egy kis mozi tengernyi filmes-popkultúrális utalással, szól szinti, retro báj mindenhol, amit nézve csak két dolgot bánunk, hogy nem szerepelhettünk benne és, hogy nem hosszabb.

A főszereplője: Miklósy Krisztián, aki Baracskay Ritával (szaxofon) és Czifra Miklóssal (gitár) alkotják a Quixoticot, így mesélt a klipről:

“A Highway Violence egy szerelmeslevél a korszak hollywoodi fimjeihez és zsenijeihez (Lucas, Spielberg, Zemeckis stb.). Most én lehettem a főszereplő McFly, aki Deloreant vezet vagy a rendező, aki egy makett Tie-Fightert tologat a kamera előtt, pont úgy, mint Lucasék annak idején. A 80-as évek varázsát próbáltuk a digitális vásznon életre kelteni, de ötvöztük a modern kor kényelmesebb technikai lehetőségeivel, a nagyfilmekhez képest ezt töredéknyi budgetből. A 80-as évek filmes trükkjei alapozták meg a CGI forradalmat azzal, hogy Spielbergék mindig feszegették a technikai határokat a történetmesélés eszközeként, nekik köszönhetjük, hogy most ezt így kicsiben is meg tudjuk valósítani.”

Annyira profi a tálalás, hogy még játék is készült hozzá:
http://highwayviolence.com/

Ezek után tuti, hogy mindenki lenyomozza majd a bandát és a klipet:
Spotify: https://sptfy.com/quixotic
Bandcamp:
https://thequixotic.bandcamp.com
Instagram:
https://www.instagram.com/quixoticsnd/
Facebook:
https://www.facebook.com/quixoticmusic http://facebook.com/mihasznafilm
http://www.mihasznafilm.com/

The Sonnyfive is besegített a retro hangulat megteremtésébe (ITT még a remek munkái):

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Itt a Cherry előzetese, a Russo tesók új filmjében Tom Holland bizonyít
Következő cikk Zendaya megválaszolja a netezők kérdéseit