Mighty Goose – játékteszt


keyartFejlesztő: Blastmode, MP2 Games; Kiadó: Playism; Platform: PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One & Series X|S

Fegyverropogások és robbanások: főhősünk fejvadászként keresi a kenyerét, s ráadásul egy hatalmas stukkerrel rohangáló liba. Teszteltük a Mighty Goose című ügyességi akciójátékot.

Manapság Dunát lehetne rekeszteni metroidvania játékokból, de műfaján belül minden kétséget kizáróan az idei év egyik legkellemesebb meglepetése a Mighty Goose, amiben John Woo filmjeit megszégyenítő lassítások közepette hentelhetünk rosszfiúkat. Robotoktól és ellenséges hordáktól kell megszabadítanunk a galaxist főszereplőnkkel, aki nem egy újabb sztreccs hacukás szuperhős vagy zöld, mordályos nyuszi, hanem egy fejvadászként tevékenykedő gúnár.

00Fegyverarzenálunk között alapból megtalálható a pisztoly, de ha elég pénzt gyűjtöttünk össze, vehetünk gépkarabélyt, puskát, rakétavetőt vagy akár lézerstukkert is – viszont közülük egyszerre csupán egy lehet birtokunkban. Érméket az ellenségeink kiiktatásával kasszírozhatunk be, ugyanakkor némelyikükből találomra kipottyanhat valamelyik fenti fegyvertípus, csakúgy, mint életerő-növelő.

01A boltot menübe való belépésünkkor küldetéseink során kereshetjük fel lényegében bármikor: sikeres tranzakciót követően társunk megjelenik és ledobja számunkra a kiválasztott fegyvertípust. Sőt, ha elég zseton lapul a zsebünkben, befektethetünk egy hatalmas járműbe is, aminek strapabíró képessége (ergo „életereje”) egészen magas, illetve sokkal gördülékenyebben pusztíthatunk vele. Az ügyességi játékot játszhatjuk egyedül vagy helyi kooperatív módban, de a küldetéseink során megmenthetünk különböző AI karaktereket is, akik jutalmul automatikusan segítségünkre lesznek.

03A manapság oly népszerű 16 bites pixel art grafika és a Metal Slug franchise-ra hajazó játékmenet a ’80-as és ’90-es évek Sega Mega Drive-os platformereit idézi. Végigjátszás után nekiveselkedhetünk a New Game+ módnak, amiben nehezítésként nem hullik véletlenszerűen HP az ölünkbe. Így persze sokkal körültekintőbbnek kell lennünk, máskülönben egészben sült libává változunk.

Vegetáriánusoknak így semmiképpen sem javallott a Mighty Goose – ám viccet félretéve egy rendkívül szórakoztató, rakkolós játék felett bábáskodott a számos klassz alkotást kiadó Playism.

75

 

Legutóbb ezt értékeltük:

Olympic Games Tokyo 2020 – játékteszt

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Minari: A családom története - kritika
Következő cikk Fekete Özvegy - kritika