Swords & Bones – játékteszt


keyart 2Fejlesztő: SEEP; Kiadó: SEEP; Platform: PC

Sötét fantasy világ tárul elénk a Swords & Bones során, melyet időtálló klasszikus akciójátékok inspiráltak.

Az Adventure Bit utáni idei második megjelenése a SEEP fejlesztőinek a Sword & Bones, amit olyan napjainkig emlékezetes címek ihlettek, mint például az eredeti Castlevania játékok vagy a Ghosts’n Goblins széria. A retro gamingre szakosodott olasz csapat tehát nem tántorít, s újfent akció platformerrel rukkolt elő, aminek főszereplője egy lovag, aki élőhalottak, démonok és más gonosz, fantázia szülte lények megtisztításának szenteli létezését.

1Öt különböző zónában összesen ötven rövid pályán pucolhatjuk meg a stílus védjegyévé vált, s egyben a lehető legközhelyesebb területeteket az eltorzult lelkű gazfickóktól. A Swords & Bones-t megspékelték némi RPG fűszerezéssel, tudniillik, ha kicsináljuk ellenségeinket, azok néhány kivételtől eltekintve érméket pottyantanak ki magukból. Sőt, pénzt különböző (rejtett) kincsesládákból is felszerezhetünk.

2Érdemes minden egyes petákot megfontoltan kezelni, ugyanis Dagobert bácsihoz képest nem úszkálhatunk benne, és farmolni csak az első végigjátszás után érdemes. A boltban egyébként varázserőt, életerő- és mana növelőket, valamint ládikókhoz passzoló univerzális kulcsot vásárolhatunk. A második befejezéshez a pályákon össze kell gyűjtenünk a trófeákat, illetve az eladónál lévő serleget erősen javallott bezsákmányolni – ehhez (és a további fejlesztésekhez) persze jó mélyen zsebünkbe kell nyúlnunk. A játék tulajdonképpen kevés kihívást tartogat, főként, miután rájövünk nemeziseink kétdimenziós gondolkodásmódjára.

A Swords & Bones egyszerűsége ellenére mégis egészen hangulatos játékot sikerült összehoznia az alkotóknak; viszont jó lenne, ha a SEEP következő produktuma magasabb próbatétel elé állítaná a játékost, hisz a régmúlt címek ezen a téren magasabb szintet képviseltek.

65

 


Legutóbb ezt teszteltük:

Minute of Islands – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (391.)
Következő cikk A kör vs. Edda Művek